İndirim sevinci kısa sürdü: Motorine bir zam daha geliyor! Bugün depoları fulleyin (14 Ekim güncel akaryakıt fiyatları)

İndirim sevinci kısa sürdü: Motorine bir zam daha geliyor! Bugün depoları fulleyin (14 Ekim güncel akaryakıt fiyatları)

Brent petroldeki hareketle birlikte yükselişe geçen benzin ve motorin fiyatları araç sahipleri tarafından yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz haftadan beri akaryakıt fiyatlarına tam 6 günde 4 kere zam gelmişti. Gelen zamlarla birlikte fiyatlar arterken, bir zam haberi daha geldi. Motorinin litresine bu gece yarısından itibaren zam gelecek. Peki motorin fiyatına zam mı gelecek? Benzinin litresi kaç TL? İşte 14 Ekim 2022 güncel benzin ve motorin fiyatları...

Son dakika haberi... Petrol fiyatlarında yaşanan yükseliş sonrası akaryakıt fiyatlarına peş peşe zam gelmişti. Gelen zamlarla birlikte tabelalar yeniden değişmişti. Motorin fiyatlarına geçen haftadan beri 4 kere zam gelmiş ve motorinin litre fiyatı 30 liraya kadar dayanmıştı. Gelen son dakika bilgisine göre motorine bu gece yarısı bir zam daha geliyor. Peki motorinin litresine ne kadar zam geliyor? Akaryakıt fiyatlarına zam mı geliyor? 14 Ekim 2022 Cuma benzin, LPG ve motorin fiyatları ne kadar, kaç TL? İşte güncel akaryakıt fiyatları...

BRENT PETROL BUGÜN KAÇ DOLAR?

Geçtiğimiz haftalarda Brent petrol 90 dolara kadar gerilemişti. Ancak petrol ülkeleri olan OPEC tarafından alınan karar sonrası Brent petrol sert şekilde yükseldi. Peki Brent petrol bugün kaç dolar? Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 94,79 dolardan işlem görüyor. Dün 94,92 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 94,57 dolar seviyesinde tamamladı.

k434334-79.jpg

Brent petrolün varil fiyatı kapanışa göre yüzde 0,23 artarak 94,79 dolar oldu. Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 89,48 dolardan alıcı buldu. Fiyatlar, zayıf dolar ve ABD'nin ticari ham petrol stoklarındaki artış nedenleriyle dalgalı bir seyir izliyor.

SON DAKİKA: MOTORİNE ZAM YOLDA!

Brent petroldeki yükseliş ve dolar kurunda yaşanan hareketlilik akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansımaya devam ediyor. Sektör kaynaklarından gelen son dakika haberine göre, motorin litre fiyatına 15 Ekim cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere 99 kuruşluk yeni bir zam daha yapılacak. Benzin fiyatı için herhangi bir değişiklik beklenmiyor.

m43443.jpg

ZAMLAR ÜST ÜSTE GELMİŞTİ

Son bir haftada akaryakıta üst üste zam gelmişti. 5 Ekim tarihinde motorine 1 lira 10 kuruş, benzine 62 kuruş, 6 Ekim'de motorine 1 lira 39 kuruş, benzine 74 kuruş, 8 Ekim'de motorine 1 lira 54 kuruş, 11 Ekim'de ise 1 lira 39 kuruş artmıştı.

14 EKİM 2022 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL GÜNCEL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Benzin fiyatı: 20,60 TL
  • Motorin fiyatı: 26,39 TL
  • LPG fiyatı: 10,24 TL

ANKARA GÜNCEL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Benzin fiyatı: 20,77 TL
  • Motorin fiyatı: 26,51 TL
  • LPG fiyatı: 10,25 TL

İZMİR GÜNCEL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Benzin fiyatı: 20,73 TL
  • Motorin fiyatı: 26,53
  • LPG fiyatı: 9,98 TL

m344334.jpg

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN