İran'dan kripto paraya 4 ay yasaklama kararı

İran'dan kripto paraya 4 ay yasaklama kararı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, kripto para madenciliği faaliyetlerini 4 aylık bir süre için yasakladıklarını açıkladı.

İran bir çok kentte enerji kesintileri ile karşı karşıya kalınması sonrası kripto para madenciliği faaliyetlerini 4 aylık bir süre için yasaklandı.

Ruhani, bakanlar kurulu toplantısı sırasında televizyondan yaptığı açıklamada, "Kripto para madenciliğini 22 Eylül'e kadar yasaklıyoruz. İran'daki kripto para madenciliğini yaklaşık yüzde 85'i lisanssız" diye konuştu.

İran'da gelecek ay yapılacak seçimler öncesinde halk, yaşanmakta olan elektrik kesintilerini eleştiriyor. Hükümet bu kesintiler için kripto madencilerini, kuraklığı ve yaz dönemiyle birlikte artan elektrik talebini gösteriyor.

kripto-para-iran.jpg

KRİPTO PARADAN KAZANDIĞINI YAPTIRIMLARI DELMEK İÇİN KULLANIYORDU

Blockchain analiz şirketi Elliptic,uygulanan yaptırımlar nedeniyle nefes alamaz hale gelen İran'ın kripto paradan kazandığı milyonlarca doları yatırımları hafifletmek için kullandığını açıkladı.

Dünya genelindeki Bitcoin madencilerinin yaklaşık yüzde 4,5'inin İran'da gerçekleştirildiğini belirten Blockchain analiz şirketi Elliptic'in çalışmasına göre İran, kripto para madenciliğinden kazandığı yüz milyonlarca doları ithalat ve yaptırımların etkilerini hafifletmek için kullandı.

Çalışmaya göre, İran'daki cari Bitcoin üretim yılda 1 milyar dolara yakın bir gelir miktarına işaret ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN