Kripto parada İran oyunu

Kripto parada İran oyunu

Kripto para madenciliğinden yüz milyonlarca dolar kazanan İran'ın buradan elde ettiği geliri ülkeye uygulanan yaptırımları hafifletmek için kullanıyor.

Blockchain analiz şirketi Elliptic,uygulanan yaptırımlar nedeniyle nefes alamaz hale gelen İran'ın kripto paradan kazandığı milyonlarca doları yatırımları hafifletmek için kullandığını açıkladı.

bitcoin.jpg

Dünya genelindeki Bitcoin madencilerinin yaklaşık yüzde 4,5'inin İran'da gerçekleştirildiğini belirten Blockchain analiz şirketi Elliptic'in çalışmasına göre İran, kripto para madenciliğinden kazandığı yüz milyonlarca doları ithalat ve yaptırımların etkilerini hafifletmek için kullandı.

Çalışmaya göre, İran'daki cari Bitcoin üretim yılda 1 milyar dolara yakın bir gelir miktarına işaret ediyor.

ruhani.jpg

RUHANİ: YAPTIRIMLAR KISA SÜRE SONRA KALKACAK

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Tahran'da yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında, ABD yaptırımları ve Viyana görüşmeleri hakkında konuştu.
Viyana'da 4+1 ülkeleri ile nükleer anlaşmaya geri dönüş için yapılan müzakerelerin doğru rotada ilerlediğini belirten Ruhani, “Müzakere heyetimizin Viyana'da yaptığı görüşmeler büyük ve önemli bir işti. Eğer karşı taraf, hukuka ve yasalara yeniden bağlı kalırsa bu müzakereler kısa zamanda sonlanacak. Müzakereler doğru bir rotada ilerliyor” dedi.

Ruhani, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarının kısa sürede kalkacağını öne sürerek, “Cumhurbaşkanı olarak halka yaptırım siyasetinin sona erdiğini duyuruyorum. Eğer içeride birliği sağlayabilirsek yaptırımların kısa sürede kalkacağını göreceğiz. Bu sabrı ve direnmeyi seçen milletin ve artık son döneminde olan hükümetimizin kazanımıdır” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN