Uluslararası yatırım kuruluşundan gidişatı değiştirecek Bitcoin açıklaması

Uluslararası yatırım kuruluşundan gidişatı değiştirecek Bitcoin  açıklaması

Geçen hafta kripto para fonlarından toplamda 97 milyon dolarlık net çıkış olduğunu açıkladı. Kripto para piyasasında hızlı bir düşüş yaşanırken Uluslararası yatırım kuruluşu Goldman Sachs, tüm bu yalşananalara rağmen artık Bitcoin'in yeni bir varlık sınıfı olduğunu açıkladı. Kuruluş piyasalardaki dalgalanmanın kısmen yeni olmasından ve adaptasyon aşamasında bulunmasından kaynaklandığını belirtti.

Kripto para piyasalarında Elon Musk’ın twetleriyle başlayan düşüş, Çin’in kripto para birimleriyle yapılan işlemlere sınırlama getirmesi ile tepe taklar bir seyir aldı. ABD'de ise Hazine Bakanlığı, 10 bin doların üzerindeki kripto para varlıklarının vergi dairesine bildirilmesini istedi. Tüm bu gelişmelere rağmen Uluslararası yatırım kuruluşu Goldman Sachs'dan kripto para yatırımcılarını rahatlatan açıklama geldi. Goldman Sachs'a göre tüm risklerine rağmen Bitcoin artık artık yeni bir varlık sınıfı konumuna geldi.

kripto-para-bitcoin.jpg

"RİSKLER YENİ OLMASINDAN VE ADAPTASYONDAN KAYNAKLANIYOR"

Goldman Sachs'ın küresel dijital varlıklar birimi başkanı Mathew McDermott tarafından kaleme alınan değerlendirmede "Bitcoin artık yatırım yapılabilir bir varlık olarak görülüyor. Kripto paranın kendi riskleri var bu durum kısmen yeni olmasından ve adaptasyon aşamasında bulunmasından kaynaklanıyor" denildi.

Bitcoin'i "dijital altın" olarak tanımlayanlara katılmadığını belirten McDermott, daha çok riskli varlıklara benzer bir yapıda olduğuna dikkat çekti. "Çok fazla yeni varlık sınıfı oluşumu gözlemlenmez. Ancak Bitcoin yeni bir varlık sınıfı gibi görülüyor" yorumu yaptı.

Uluslararası yatırım kuruluşu Goldman Sachs'a göre Bitcoin artık artık yeni bir varlık sınıfı konumuna geldi.

kripto-para-cin.jpg

2 ŞİRKETTEN FLAŞ ÇİN AÇIKLAMASI

Çin'in kripto paralarla aldığı kararlar tartışırken, Pekin'den bu kez kripto para madenciliğiyle ilgili haber geldi. Sabah Huobi Mall madencilik işlemlerini duyurmuştu. Şimdi iki şirketten daha karar geldi.

HashCow ve BTC.TOP dahil olmak üzere kripto para madencileri, Pekin'in Bitcoin madenciliği ve ticareti üzerindeki baskıyı yoğunlaştırmasının ardından Çin operasyonlarını durdurdu. Sabah da kripto para borsası Huobi’nin bir parçası olan Huobi Mall bugün kripto madenciliği hizmetlerini Çin’deki müşterileri için askıya aldığını ve ülke dışındaki faaliyetlere odaklanacağını açıklamıştı.

Reuters'ın haberine göre Çin Başbakan Yardımcısı Liu He, kripto para madenciliğini kapsayan yeni kararları Devlet Konseyi Komitesi'yle toplantı ardından cuma günü açıkladı. Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin'de kripto arzının yüzde 70'nin karşılandığı tahmin ediliyor.

BTC.TOP kurucusu Jiang Zhuoer, Weibo aracılığıyla yaptığı bir gönderide, madencilik işinin artık Çin anakarasına açık olmayacağını, HashCow ise müşterilere bir bildirimde bulunarak Çin'deki yeni işletmeleri askıya alacağını söyledi.

Huobi, Reuters'a yaptığı açıklamada, "Huobi her zaman, her yetki alanının değişen politikalarına ve düzenlemelerine uymaya çalışır" dedi.

kripto-para-cin-aciklamasi.jpg

"KARBON HEDEFLERİNE TERS DÜŞÜYOR"

Kripto madencileri, Bitcoin gibi yeni basılan kripto para birimlerini üreten bir süreçte sanal para işlemlerini doğrulamak için giderek daha güçlü, özel olarak tasarlanmış bilgisayar ekipmanı veya teçhizatı kullanıyor.

Pekin merkezli Novem Arcae Technologies'in baş yatırım sorumlusu Chen Jiahe, "Kripto madenciliği Çin'in karbon tarafsızlık hedeflerine ters düşüyor ve çok fazla enerji tüketiyor" dedi.

Nature Communications bilim dergisinde yayınlanan araştırmaya göre, Çin'in kripto para madencilerinin yıllık enerji tüketiminin 2024'te yaklaşık 297 terawatt saatle zirve yapması bekleniyor. Bu rakam, 2016'da İtalya'nın tüm güç tüketiminden daha fazla.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, 2060 yılına kadar karbon nötr olacağını taahhüt etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN