Goldman'dan yeni dolar tahmini: Küresel şirketler...

Goldman'dan yeni dolar tahmini: Küresel şirketler...

Goldman Sachs, doların ve ABD'deki küresel şirketlerin önümüzdeki döneme dair gidişatını araştırdı. Goldman Sachs Stratejistlerine göre dolardaki düşüş kime yarayacak? FED'in güvercin sinyalleri doları nasıl etkileyecek? İşte Goldman Sachs'ın yayımladığı araştırma raporundaki dolar detayı...

Goldman Sachs, yayımladığı araştırma raporunda doların aşağı yönlü eğilimini sürdüreceğini ve bundan ABD'deki küresel şirket hisselerinin faydalanacağını belirtiyor.

Aralarında David J. Kostin’in de bulunduğu Goldman Sachs Stratejistleri, yayımladıkları bir araştırma raporunda, dolardaki yapısal düşüşün ve ABD’ye nazaran hızlanan küresel büyümenin yerel şirketlerin hisselerinden ziyade küresel ABD’li şirketlerin hisselerine yarayacağını söylüyor.

'FED'İN GÜVERCİN SİNYALLERİ...'

Fed’in güvercin sinyalleri ve güçlü küresel büyüme ile birlikte doların 2024’e kadar aşağı yönlü bir eğilim içerisinde olacağını belirten stratejistler, vergi artırımlarını küresel şirketler için ana risk olarak görüyor fakat burada da hangi yasaların geçirileceğinin önemli olduğuna değiniyor.

Teknoloji sektörünün yüzde 58 ile en fazla dış gelir oranına sahip olduğunu belirten stratejistler, ikinci sırada yüzde 51 ile malzeme ve üçüncü sırada yüzde 42 ile enerji şirketlerinin geldiğini söylüyor.

Çip ekipmanı üreticilerinin yüzde 80 ile en fazla dış gelire sahip sektör olduğunu belirten Goldman Sachs stratejistleri, uluslararası satışların S&P 500’deki gelirin yüzde 28’ini ve kârın yüzde 21’ini oluşturduğunu vurguluyor.

Stratejistler, ABD’deki ekonomik büyümenin bu çeyrek zirveye ulaşacağını vurgularken Avrupa, Japonya ve diğerlerinin üçüncü çeyrekten önce zirveye ulaşamayacağını öngörüyor.

goldman-sachs.jpg

GOLDMAN SACHS PETROLÜN 80 DOLARA YÜKSELMESİNİ BEKLİYOR

Goldman Sachs, petrol fiyatlarının yukarı yönlü bir patika izlemeye devam edeceğini öngörmeye devam ettikleri ve yaşanan geri çekilmeleri 80 dolar/varil seviyesine doğru bir hareket için pozisyon alma fırsatı olarak gördüklerini bildirdi.

Piyasanın şu anda İran'ın bu yas sonuna kadar piyasalara daha fazla petrol arzı ile döneceğini fiyatladığını belirten Goldman Sachs, ancak yatırımcıların bu yaz talepte yaşanacak toparlanmayı olduğundan düşük tahmin ettiklerini savundu.

Goldman Sachs raporunda, "Petrol fiyatının 2021 dördüncü çeyrekte 80 dolar/varile ulaşacağını tahmin etmeye devam ediyoruz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN