Milyonlarca Türk yatırımcıyı ilgilendiren gelişme

Milyonlarca Türk yatırımcıyı ilgilendiren gelişme

Bitcoin'de hızlı düşüş devam ederken ABD Hazine Bakanlığı'ndan kripto para adımı geldi. ABD Hazine Bakanlığı, 10 bin doların üzerindeki kripto para varlıklarının vergi dairesine bildirilmesini istedi. En son Çin'deki haberlerden sonra 40 bin doların altına düşen Bitcoin piyasasında neler oluyor? Türkiye'de 20 milyon insanın yakından takip ettiği Bitcoin'de yaşananların detayları ve kripto para piyasasındaki yeni gelişmeler haberimizde...

Elon Musk'ın Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlar nedeni ile hızla değer kaybeden Bitcoin, Çin Devlet Konseyi’ne bağlı olan Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi'nin, Bitcoin işlemleri ve madenciliğine yönelik kısıtlama çağrısı ile hızlı bir şekilde düşüşe geçti. Bitcoin fiyatları 35 bin doların hemen üzerinde seyrederken ABD'den gelen kripto para adımı ile bir darbe daha aldı. İşte Türkiye'de yaklaşık 20 milyon kişinin ilgilendiği kripto para piyasası ile ilgili tüm detayları...

Türkiye’de bu piyasada 5-6 milyon kişinin işlem yaptığı ve 14 milyon kişinin de ilgi alanına girdiği biliniyor. Son zamanlarda kripto para piyasasında yaşananlar ilgiyi azaltacağına daha da arttırıyor.

kripto-para-abd-hamlesi.jpg

TESLA'NIN KARARINI AÇIKLAYAN ELON MUSK DA SPEKÜLE EDİYOR

Kripto para piyasanın beş büyük aktörü Bitcoin, Ethereum, Tether, Biance ve Cardano tepe taklak oldu. Son yedi günde Bitcoin yüzde 26, Ethereum yüzde 40, Biance yüzde 45, Cardano ise yüzde 25 değer kaybetti.

Tether ise bu sürede yüzde 0.19 yükseldi. Yılın her günü 7/24 işlem gören piyasada bir regülasyonun olmaması yüksek kazançları getirebildiği gibi yüksek kayıplara da yol açabilmekte.

Milyarder iş adamı Elon Musk, Tesla’nın Bitcoin ile otomobil satışı yapmayı durdurduğunu ve bunu da çevreci nedenlere bağladığını söylemişti. Tesla geçtiğimiz aylarda 1.5 milyar dolarlık Bitcoin satın almıştı. Musk kripto paralar ile ilgili son tweetini ise 3 gün önce atmıştı.

BINANCE’IN CEO’SUNDAN ELON MUSK UYARISI

Elon Musk'ın sürekli speküle ettiği kripto para piyasalarına ilişkin olarak Binance'ın CEO'su Changpeng Zhao, "Musk'ın sözleri kripto para piyasalarını hareket ettiriyor, dikkatli olunması gerekiyor" açıklamasında bulundu.

kripto-para-abd.jpg

ETHEREUM, RİPPLE VE DOGECOİN'DE SON DURUM NE?

Bitcoin'in ardından ikinci sırada bulunan Ethereum fiyatı ise son 24 saatte yüzde 10'a yakın düşüş yaşayarak 2 bin 100 dolar seviyesine indi. Ethereum'da bir haftalık kayıp ise yüzde 45 seviyesinde.

Sık sık Elon Musk'ın attığı tweetlere konu olan Dogecoin ise son 24 saatte yüzde 6'nın üzerinde değer kaybederek 0.32 dolar seviyesine inerken bir haftalık değer kaybı yüzde 39 oldu.

Bir başka önde gelen kripto para birimi olan Ripple'ın fiyatı ise son 24 saatte yüzde 11'in üzerinde değer kaybederek 0.80 dolar seviyesine geriledi. Ripple son bir haftada yüzde 49 seviyesinde düşüş yaşadı.

ÇİN DALGASINDA ŞAŞIRTAN YORUM

Warren Buffett, “Krizlerin en büyük kaybedeni panikleyenlerdir” diyor. Çin dalgası geçtiğinde piyasalarda yukarı doğru sert düzeltmeler yaşanabilir.

kripto-para-piyasasi.jpg

ABD'DEN KRİPTO PARA HAMLESİ

Raporda, piyasa değeri 2 trilyon dolara çıkan kripto paraların endişe oluşturduğu belirtildi.

Kripto para birimlerinin vergi kaçakçılığı da dahil olmak üzere genel olarak yasa dışı faaliyetleri kolaylaştırarak önemli bir tespit sorunu oluşturduğuna dikkat çekildi. İşletme gelirinin nispeten küçük bir bölümünü oluşturmasına rağmen kripto para işlemlerinin gelecek 10 yılda öneminin artmasının muhtemel olduğu vurgulandı.

10 BİN DOLARIN ÜSTÜ BİLDİRİLECEK

Raporda, nakit işlemlerde olduğu gibi işletmelere gönderilen ve adil piyasa değeri 10 bin dolardan fazla olan kripto varlıkların bildirilmesi istendi.
Raporda ayrıca, 2019'da yaklaşık 600 milyar dolar olan vergi açığının ele alınmazsa gelecek 10 yılda yaklaşık 7 trilyon dolara yükselmebileceği belirtildi

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN