İşçi olarak başladı şimdi kendi fabrikasını kurdu! Çocukluk hayali artık gerçek oldu: “Piyasanın açığını biz tamamlıyoruz”

İşçi olarak başladı şimdi kendi fabrikasını kurdu! Çocukluk hayali artık gerçek oldu: “Piyasanın açığını biz tamamlıyoruz”

Amasya Merzifon’da 13 sene bir fabrikada işçi olarak çalışan İsmail Güler çocukluk hayalini gerçekleştirmek için girişimde bulundu. Devletten aldığı destekle tecrübelerini konuşturduktan sonra ise fabrika sahibi oldu…

Merzifon’da ankastre ürün üretimi yapan bir fabrikada 13 yıl boyunca işçi olarak çalışan İsmail Güler, kazandığı tecrübeyi ortaya koyarak fabrika açtı. Güler, işçiyken nasıl patron olduğunu AA muhabirine anlattı…

KÜÇÜK ATÖLYE İLE BAŞLADI FABRİKATÖR OLDU

Küçük Sanayi Sitesi’nde 2016’da atölye açan Güler, kısa zamanda işini büyütmeyi başararak devletten aldığı desteklerle de 2021’de Merzifon Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrikasını kurdu. Fabrikada 35 kişiye istihdam sağlayan Güler, soba ile mangal üretiminin yanı sıra aspiratör, davlumbaz, makine şasisi, elektrik tavası gibi ürünlere parça da üretiyor.

İşçilik yaptığı günlerin heyecanını hala yaşadığını vurgulayan Güler, çektiği sıkıntılara rağmen çalışmaktan hiç bıkmadığını söyledi.

merzifonda-isciyken-fabrika-kurdu-1.jpg

2 MAKİNEYLE BAŞLADI

Kendine koyduğu hedefler ışığında devamlı ilerlediğini söyleyen Güler, şöyle konuştu:

"13 yıl işçi olarak çalıştıktan sonra ilk önce küçük sanayi sitesinde 105 metrekare alanda kendi atölyemizi kurduk. O zaman 2 makinemiz vardı. Sonrasında işlerimiz büyüdü ve alan dar gelmeye başladı. Organize Sanayi Bölgesi'nde devletimizin vermiş olduğu desteklerden faydalanarak fabrikamızı kurduk. Kendimizi sürekli geliştirerek bugünlere kadar geldik. 2 bin 130 metrekare kapalı alanda kurulu fabrikamızda sacla alakalı her türlü ürünü üretebiliyoruz. Piyasadaki fason açığını biz tamamlıyoruz."

merzifonda-isciyken-fabrika-kurdu-2.jpg

Gençlere bir takım tavsiyelerde de bulunan Güler, "İş yeri sahibi olmaktan, çalışanımın olmasından mutluyum. Hayalimde hep vardı, bunu da gerçekleştirdik. Bizim zamanımızdaki çalışma şekliyle şu anki çalışma şekli farklı. Gençlere tavsiyem işlerinin üzerinde durup, öğrenmeleridir. Organize Sanayi Bölgesi okul gibi bir eğitim yeri. Gençlerin bu fırsatları değerlendirmeleri lazım. Ben hayalimi çalışarak, sabrederek gerçekleştirdim. Gençlerin de çalışarak, sabırlı olarak, işlerine hakim olarak hayallerini gerçekleştireceğini umuyorum." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN