İslam Memiş kredi kartında taksit kalkacak mı açıkladı! Yeni dünya sistemi tıkırında işliyor: "O tarihe kadar bol bol kullanın"

İslam Memiş kredi kartında taksit kalkacak mı açıkladı! Yeni dünya sistemi tıkırında işliyor: "O tarihe kadar bol bol kullanın"

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kredi kartı taksitlerinin kalkıp kalkmayacağı ile ilgili açıklama yaptı! Yeni dünya sistemi tıkır tıkır işliyor! O tarihe kadar bol bol kullanın...

Vatandaşların finansal hayatındaki önemli bir rol oynayan kredi kartları, ekonomi yönetiminin gündeminde. Cumhurbaşkanlığı 2024 Yıllık Programı'nda, kredi kartı ile taksitli mal alımlarına yönelik alınacak tedbirlerin yer aldığı ortaya çıktı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu konuda yapılan düzenlemenin nedenlerine dair açıklamalarda bulunarak, dünyada kredi kartına taksit uygulayan tek ülke olduklarını belirtti.

BAKAN ŞİMŞEK İLK SİNYALİ VERDİ

kredi-karti-taksidi-kalkacak-mi-1.webp

Kredi kartına taksit konusundaki sorulara cevap veren Şimşek, "Dünyada kredi kartına taksit uygulayan tek ülkeyiz. Bu durum vatandaşı gelirinden çok harcama yapmaya itiyor." şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanlığı 2024 Yıllık Programı'nda bu konuda yapılacak düzenlemelerin yer alması, gelecekte kredi kartlarıyla yapılan taksitli alışverişlere sınırlama getirilebileceği ihtimalini akıllara getirdi.

KREDİ KARTI TAKSİDİ KALKACAK MI?

kredi-karti-taksidi-kalkacak-mi-2.webp

Köşe yazarı İslam Memiş, konuya ilişkin yazısında, "Kredi kartına taksit kalkıyor mu?" sorusuna "EVET" yanıtını verdi. Memiş, bu durumun ekonomik koşullar ve yeni dünya sisteminin gereklilikleri doğrultusunda oluştuğunu belirtirken, değişikliklerin kademe kademe uygulanacağını ifade etti.

O TARİHE KADAR KULLANIN

kredi-karti-taksidi-kalkacak-mi-3.webp

Yazının devamında Memiş, taksitlerin azaltılacağını ve belirli ürünlerde taksit uygulamasının tamamen kalkabileceğini söyleyerek, vatandaşları kredi kartı avantajlarını Nisan'a kadar sonuna kadar kullanmaya çağırdı. Ancak yeni düzenlemelerin Nisan'a kadar beklendiğini ve bu tarihe kadar da hayata geçirilebileceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN