İstanbullular ilçe ilçe geziyor! 2 bin TL olan kira 20 Bine çıktı: Kira zamları resmen İstanbul'dan İstanbul'a göç başlattı

İstanbullular ilçe ilçe geziyor! 2 bin TL olan kira 20 Bine çıktı: Kira zamları resmen İstanbul'dan İstanbul'a göç başlattı

İstanbul'da kira göçü başladı! 2 bin TL olan kiralar kısa sürede 20 bin TL'ye yükseldi! Kira zamlarının ardından İstanbul'dan İstanbul'a göç başladı. İlçe ilçe gezen kiracılar uygun fiyatlı ev arıyor... İşte tüm detaylar...

Son 3 yıldır yüksek enflasyon kira fiyatlarını etkiledi. Hayat pahalılığıyla doğru orantılı bir şekilde artan kira fiyatları için Hükümet tarafından yüzde 25'lik sınır getirilmişti. Fakat, her zamda geçerli olmayan bu sınır kira fiyatlarının uçmasını engelleyemedi.

İLÇEDEN İLÇEYE GÖÇ

Yüksek kira fiyatları nedeniyle sürekli olarak taşınmak zorunda kalan kiracıların bu durumu özellikle nakliyatçılara fazladan mesai imkanı sundu. İstanbul'da kira fiyatları artmaya devam ederken kiracıların yaşamı olumsuz olarak etkileniyor. Kiracılar ise çareyi bir tanıdığın yanına gitmekte ya da ilçeden ilçeye göç etmekte buluyor.

deea5ad33363ffd06e9a0d02e06d3350.jpg

NAKLİYİCİLER FAZLA MESAİ YAPIYOR

Nakliyecilere fazla mesai yaptıran bu durum sonucunda, İstanbul'dan İstanbul'a fazlasıyla göç bulunuyor. İlçelere göç eden vatandaşlar, pahalı olan ilçelerden bütçesine daha uygun ilçelere gidiyor.

Kira fiyatlarındaki artış ile ödeme yapmakta zorlanan kiracılar masraflarına uygun bir bölgeyi tercih ediyor. FOX Haber'de konuşan bir nakliyeci ise yaklaşık olarak 7 gündür uyuyamadığını paylaştı.

istanbul-002.jpg

KİRA ARTIŞINDAKİ ÜÇ ANA SEBEP

En yüksek kiraların bulunduğu şehir İstanbul olarak seçildi. İstanbul'da yaşanan kiracı hareketliliğin 3 ana sebebi paylaşıldı. Bu sebeplerden ilki ev sahibi - kiracı anlaşmazlığı olurken diğer sebepler ise yüksek kira ve kentsel dönüşüm olarak belirtildi.

Kolonları gözüktüğü gerekçesiyle Beşiktaş'ta bulunan evi kentsel dönüşüm sonucunda boşaltan kiracı, 8 bin liralık kirasını bırakarak 25 bin liralık kiralık eve geçiş yaptı.

KİRALAR 2 BİN TL'DEN 20 BİN TL'YE ÇIKTI

Taşınmalardaki en büyük sebebin ise yüksek kiralar olduğu paylaşıldı. Hükümet'in yüzde 25 önlemine rağmen piyasadaki işleyin karara uygun olmadığı söyleniyor. İstanbul Kalkınma Planı Ajansı'nın paylaştığı verilere göre, 1 yılda kiralar yüzde 75 oranında arttı. Ocak ayında 2 bin TL olan kiralık dairler yıl sonunda 20 bin TL'ye ulaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN