İşte doların yıl sonunda göreceği rakam! Türkiye'nin en tanınmış ekonomisti açıkladı

İşte doların yıl sonunda göreceği rakam! Türkiye'nin en tanınmış ekonomisti açıkladı

Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez, son değerlendirmesinde doların geleceği noktayla ilgili bilgi verdi. Yatırımcılara ışık tutan değerlendirmenin detayları haberimizde…

Hazine Eski Müsteşarı Dr. Mahfi Eğilmez Garanti BBVA’nın Adana toplantısında Hazine’deki nakit açığına vurgu yaparak yüksek vergilerin kapıya dayandığını belirtti.

Yüksek zamların ilk startının köprü fiyatlarıyla verildiğini söyleyen Eğilmez, açığın finanse edilmesinin kolay olmayacağını belirterek, köprü zamlarıyla başlayan sürecin ilerleyeceğini ifade etti. “Çok büyük ihtimalle” diyen Eğilmez, vatandaşı önümüzdeki süreçte büyük vergi zamlarının beklediğini vurguladı.

Asgari ücret zamlarıyla enflasyon arasındaki bağlantıya değinen Mahfi Eğilmez, asgari ücrete her zam geldiğinde enflasyonun yükselmesini engellemenin ancak enflasyon sorununu çözmekle mümkün olduğunu belirtti. Eğilmez ekonomik krizden büyük bedeller ödenerek çıkılacağını ve birçok şirketin batacağını da aktardı.

yeni-proje-10.jpg

DOLAR YIL SONUNDA HANGİ NOKTADA OLACAK?

Göstergelere bakıldığı zaman gidişin kurun çok yükselmeyeceğini gösterdiğini söyleyen Eğilmez, her ne kadar Türkiye’nin sürprizler ülkesi olsa da kur çok artacak gibi görünmediği bilgisini verdi. Ancak kurun aşağı doğru da gitmeyeceğini savunan Mahfi Eğilmez "Kur buralarda 30 liralarda kalacak gibi görünüyor. Yıl sonunda 40 lirayı değil 32 lirayı görebiliriz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN