İşte Merkez Bankası'nın yeni yıl takvimi

İşte Merkez Bankası'nın yeni yıl takvimi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın 2024'te düzenleyeceği Para Politikası Kurulu toplantıları, Enflasyon Raporları ve Finansal İstikrar Raporları'nı açıklayacağı tarihler belli oldu. İlk enflasyon raporu toplantısı ise 8 Şubat'ta düzenlenecek.

Gelecek yıl, Merkez Bankası'nın düzenleyeceği Para Politikası Kurulu toplantılarına ek olarak, Enflasyon Raporları ve Finansal İstikrar Raporları'nın yayınlanacağı tarihler belirlendi.

MERKEZ'İN TAKVİMİ İÇİN TIKLAYINIZ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası raporda, PPK öncesi 7 günlük dönemin "sessiz dönem" olarak tanımlandığı ve bu süre zarfında para politikasıyla ilgili herhangi bir dış iletişimin yapılmadığı vurgulandı.

"Bu süre zarfında, Para Politikası Kurulu'na teknik analiz ve değerlendirmeler sunan birimler, toplantıya hazırlık için çalışmalarını sürdürüyor. 2024'te PPK, önceden belirlenmiş bir takvime göre toplamda 12 kez bir araya gelecek.

Para politikası kararları ile ilgili kısa bilgiler, İngilizce çevirisiyle birlikte, toplantının yapıldığı gün saat 14.00'te duyurulacak. PPK'nın detaylı incelemelerini içeren toplantı özetleri ise toplantıdan sonraki 5 iş günü içerisinde TCMB'nin web sitesinde paylaşılacak" ifadeleri yer aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN