İYİ Partili Yılmaz'dan ekonomi eleştirisi: Ekonominin içinde bulunduğu zorluğu gizlemek için devlet müdahalesi çok arttı

İYİ Partili Yılmaz'dan ekonomi eleştirisi: Ekonominin içinde bulunduğu zorluğu gizlemek için devlet müdahalesi çok arttı

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, Türkiye'nin ekonomisi ile ilgili iktidar tarafından yapılan hamleleri eleştirdi. Yılmaz, "Ekonominin içinde bulunduğu zorluğu gizlemek için devletin ekonomiye yaptığı müdahaleler çok arttı" dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, ekonomik gidişatı gizlemek için iktidar tarafından yapılan müdahalelerin arttığını söyledi. “Ülkemizin yanlış ekonomi politikaları sonunda geldiği olumsuz durumu bir ölçüde gizlemek, saklamak, sorunları ertelemek amacıyla devletin ekonomiye yaptığı müdahaleler çok şiddetlendi" diyen Yılmaz, faizlerin de gerçeği yansıtmadığı eleştirisinde bulundu.

"DEVLETİN MANİPÜLASYONU VAR"

İYİ Partili Yılmaz, "Biliyorsunuz enflasyon sayılarına artık kimse güvenmiyor. Büyük ihtimalle büyüme sayıları da aynı şekilde TÜİK’in manipülasyonlarının bir sonucu. Ama bunun dışında piyasada oluşan faizler ve fiyatlar da esasen gerçeği yansıtmıyor. Herkes biliyor ki Türkiye’de dolar fiyatında ciddi olarak devletin manipülasyonu var. Doların satıcısı yok, devlet dolar almak isteyenlere baskı yapıyor. Aynı şekilde iş çevrelerine ellerindeki yabancı parayı satmak için bir baskı var." diye konuştu.

"OLAY ÇILGINLIĞA DÖNÜŞTÜ"

Merkez Bankası politikalarını da eleştiren Yılmaz, "Merkez Bankamızın zorlukla elde ettiği dolarlar da yine piyasaya sürerek doların fiyatı artmasın diye çarçur ediliyor. Ama bunun dışında oluşan diğer fiyatlar da yanlış. Mesela fiyatın parası yani maliyete ödediğimiz faiz onlar da gerçeği yansıtmıyor. Mesela Türkiye Cumhuriyeti’ne Türk lirası cinsinden borç verirseniz uzun vadede yüzde 11-12’lik bir getiri elde ediyorsunuz ama dolar cinsinden borç verirseniz yurt dışından euro bono üzerinden aldığınız getiri hemen hemen aynı. Bu da esasen olayın nasıl bir çılgınlığa dönüştüğünü gösteriyor. Eğer suni baskılar olmasa hangi yatırımcı yüzde 11 dolar getirisi yerine yüzde 11 Türk lirası getirisini kabul edebilir ki?” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN