İzmir'de ekmeğe zam

İzmir'de ekmeğe zam

İzmir'de ekmeğin gramı 230'dan 210'a düştü. Fiyatı ise 2,5 liradan 3 liraya çıktı.

İzmir Ticaret Odası'nın (İZTO) bugünkü meclis toplantısında ekmeğe zam gündeme geldi. Oturumda meclis üyelerinin oylarına sunulan zam talebi, oybirliğiyle kabul edildi. Böylece 230 gramı 2,5 liradan satılan ekmeğin hem fiyatı arttı hem de ağırlığı düştü.

İzmir'de ekmeğin yeni gramajı 210 olurken fiyatı 3 liraya çıkarıldı. Zamlı fiyat 25 Şubat tarihinden itibaren geçerli olacak.

Zam kararına ilişkin konuşan İZTO Ekmek ve Unlu Mamuller Grubu Meslek Komitesi Meclis Üyesi Hüseyin Sağır, “Ekmek fiyatında güncelleme kararı alındığı için çok teşekkür ederim. Yoksa çok sıkıntılı durumlar olacaktı. Bizim girdilerimize şu anda yüzde 55 zam geldi. Biz, yüzde 30 zam yaptık. Para kazanamıyoruz da hayatımızı idame ettirmeye çalışıyoruz” dedi.

YORUMLAR (2)
2 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN