Jeep Wagoneer S, Tesla Model Y kapıştı! Yolların tozu dumana katıldı! Sadece 3,4 saniyede 100 km/s hıza ulaşıyor

Jeep Wagoneer S, Tesla Model Y’nin karşısına çıktı yolların tozu dumana katıldı. Oldukça iddialı bir tasarım ile yola inen Jeep Wagoneer S, %100 elektrikli araçlar arasında adını yazdırdı. Tesla Model Y ile karşı karşıya gelen aracın performansı ise ağızları açık bıraktı. İşte Jeep Wagoneer S ve Tesla Model Y kapışması…

Oldukça iddialı bir tasarım ile yollara in Jeep Wagoneer S, tamamen elektrikli araçlar sınıfında yer alıyor. Spesifik olarak 30 Mayıs tarihinde tanıtımı yapılacak lüks SUV model aracın resmi verileri doğrultusunda 483 km bir menzile sahip olacağı aktarıldı. Jeep doğrultusunda Model Y’nin daha çabuk hızlandığı belirtilirken Jeep Wagoneer S’in toplam 600 beygir güç ve 836m tork ile satışa çıkarılacağı belirtildi. İşte tüm detaylar…

JEEP WAGONEER S YOLLARA ÇIKTI

Jeep Wagoneer S, 0’dan 100 km/s hıza sadece 3,4 saniyede ulaşırken Model Y kağıt üzerinde 32 kilometre daha fazla Menzil sunmaktadır. Araç hoparlörlü McIntosh ses sistemi üzerine kurulacak ve STLA Large platformunu merkezine sahip olacak. Yalnızca tek bir pazara özel bırakılmayacağı belirtilen aracın kesin olmamakla birlikte çok sayıda stokla Türkiye'de satışa çıkarılacak aktarıldı.

tesla-jeep.jpg

JEEP’TEN YENİ ARAÇ ALARMI

Jeep yalnızca Wagoneer S ile sınırlı kalmayıp Avenger 4xe ile de büyük bir ses getirdi. Araçta “AWD” yani dört çeker bir SUV model ile dikkat çekerken gücünü spesifik olarak Stellantis’ten alan spesifik olarak Turbo destekli 1.2 litrelik 3 silindirli benzin motordan almaktadır. 134 beygir güç üretebilen bu motor 4xe’de karşımıza çıkmaktadır. Mild-hybrid / hafif hibrit 48-Volt altyapısı temelinde iki farklı elektrik motorda bulunuyor.

jeep-wagoneer-s-kapak-1.jpg

Her iki motorda da tek olarak 28 beygir ekstra güç sağladığı görülürken güç 4 tekerleği 6 vitesli bir kavramalı otomatik şanzıman fırsatı sunuyor. Araç düşük hızlarda gücü ön ile arka arasında 50:50 olarak paylaştırmaktadır. 30 km/s sonrasında arka motor beklemeye geçiyor, 90 km/s sonrasında ise tamamen kapatılıyor. 0’dan 100 km/s hıza 9,5 saniyede ulaşabildiği açıklanan model, maksimumda 194 km/s hızı görebiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN