Kentsel dönüşüm hibe ve kredi desteğinde detaylar: Ödeme planı nasıl olacak?

Kentsel dönüşüm hibe ve kredi desteğinde detaylar: Ödeme planı nasıl olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde vermiş olduğu onayıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, hak sahiplerine konut ve iş yerleri için hibe ve kredi desteği sağlanacak. Konuyla ilgili çalışmalar hız kazanırken hibe ve kredi desteğine ilişkin detaylar da netleşmeye başlıyor.

Kentsel dönüşümde hibe ve kredi desteği başvurularının ne zaman yapılacağı ve ödemelerin nasıl olacağı, İstanbul'da gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm projeleri öncesinde büyük bir merakla bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte, hak sahiplerine konut ve iş yerleri için hibe ve kredi desteği sağlanacak.

DETAYLAR YAVAŞ YAVAŞ BELLİ OLUYOR

Kentsel dönüşüm çalışmalarının ivme kazanmasıyla birlikte, hibe ve kredi desteğine ilişkin detaylar netleşmeye başlıyor. İstanbul'da uygulanacak kentsel dönüşüm düzenlemesi kapsamında, ev ve iş yeri sahiplerine hibe ve kredi desteği sunulacak. Bu desteğin yanı sıra, inşaat yapımı için verilecek hibenin dışında, kiracılara da bir kereye mahsus ve karşılıksız 100 bin lira tahliye desteği sağlanacak.

TARİH HENÜZ BELLİ DEĞİL

NTV'den Yunus Karabulut'un haberine göre; kentsel dönüşüm destek başvurularının ne zaman yapılabileceği henüz netlik kazanmadı. Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından yürütülecek olan kampanyanın başvuru tarihlerinin kısa zaman içerisinde açıklanması bekleniyor.

1 MİLYON 400 BİN TL'YE KADAR KREDİ

Kentsel dönüşüm destek ödemeleri için belirlenen hibe ve kredi miktarları da dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, hak sahiplerine bir konut için 700 bin liraya kadar hibe, 700 bin liraya kadar da kredi verilecek. İş yerleri için ise 350 bin liraya kadar hibe ve kredi desteği sağlanacak. Ayrıca, hak sahiplerinin diğer yapılarında her bir konut için 1 milyon 400 bin TL'ye ve diğer her bir iş yeri için 700 bin TL'ye kadar kredi verilebileceği belirtildi.

İLK 12 TAKSİT FAİZSİZ

Kredi geri ödemelerinin ise geri ödemesiz dönemden sonraki ilk aydan itibaren başlayacağı ve ilk 12 taksitin faizsiz olacağı aktarıldı. Geri ödemesiz ve faizsiz dönem sonunda ilk taksit ödemesinden önce başlangıç güncellemesi yapılacak. Kredi verilirken hak sahiplerinin gelir ve kredi puanına bakılmayacağı da vurgulandı. Kredi geri ödemelerinin Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından yürütüleceği kaydedildi.

Ancak, açıklanan karara göre, riskli yapıların bulunduğu parsellerde üretilecek projedeki bağımsız bölüm sayısı veya inşaat alanının, mevcut bağımsız bölüm sayısı veya inşaat alanının bir buçuk katını aşması durumunda hibe ve kredi desteğinden yararlanılamayacağı da belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN