Kıdem tazminatı tavan ücreti belli oldu

Kıdem tazminatı tavan ücreti belli oldu

TÜİK'in enflasyonu açıklamasının ardından sosyal yardımlara zam oranı ile kıdem tazminatı tavanı da belli oldu. Memur maaşlarına yansıtılacak yüzde 5'lik zam oranı ve enflasyon farkı; yaşlılara, engellilere, evde yakınına bakanlara ve hastalara ödenen destek ödemelerine yansıyacak.

TÜİK'in enflasyonu aylık bazda yüzde 13.58, yıllık bazda ise 36.08 artış olarak açıklamasının ardından bu oranla sosyal yardımlara zam oranı ve kıdem tazminatı tavanı da belli oldu.

KIDEM TAZMİNATI TAVANI

Sputnik'te yer alan habere göre, işçilere en az 1 yıl olmak şartıyla çalıştığı her yıl için 30 günlük ücreti tutarında ödenen kıdem tazminatının tavanı, memur maaş katsayısındaki artışa göre yükselecek. 2021'in ikinci yarısında tavan 8 bin 284 lira olarak uygulandı. 2022 için ise kıdem tazminatı 12 bin 976 liraya yükseldi.

SOSYAL YARDIMLAR

Memur maaşlarına yansıtılacak yüzde 5 zam ve enflasyon farkı; yaşlılara, engellilere, evde yakınına bakanlara ve hastalara ödenen destek ödemelerine yansıyacak. 65 yaş aylığı 1055 lira 85 kuruş, evde bakım desteği 2292 liraya çıkacak. Engelli aylıkları yüzde 40 arasında 842 liraya, yüzde 60'ta ise 1264 liraya yükselecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN