Kiracılara yeni yılı erken kutlayacak haber! İstanbul, Antalya, Mersin'de başladı: Madalyon artık tersine dönüyor

Kiracılara yeni yılı erken kutlayacak haber! İstanbul, Antalya, Mersin'de başladı: Madalyon artık tersine dönüyor

Kira fiyatlarındaki artışın gündemde yer aldığı sıralarda, yeni yıl için müjdeler gelmeye başladı. Ev sahipleri absürt şekilde isteklerini kiracılarına duyuruyordu. Fakat yıl sonunda ev sahiplerine kötü haber geldi. Kira fiyatlarında düşüş başladı. İşte tüm detaylar...

Kiralık ev fiyatlarındaki artışın ardından, ev sahiplerine yönelik yeni kararlar alınmaya devam ediliyor. Kira sözleşmesiyle birlikte, artmaya devam eden kiralar yeni yılda düşüş trendine başladı. İKinci konut alımlarında kredi kısıtlamasıyla birlikte ilan denetimleri son hız devam ediyor...

YENİ YIL KİRACILARA İYİ GELECEK

Son 3 yıldır yükselen kira fiyatları nihayet gerileme gösterdi. Milliyet'e açıklamalarda bulunan Mustafa Hakan Özelmacıklı düşüşleri gösterdi. Kiralık evler hakkında alınan kararların ardından, ücretlerde düşüş olduğunu paylaştı. Kira fiyatlarındaki düşüşün nedeni ise Turizm Bakanlığı tarafından alınan kısa dönemli kiralama kararlarının olduğunu işaret etti.

oe3it5vjs0kpnrxfuy8m3g.webp

KİRA FİYATLARI YÜZDE 15 DÜŞTÜ

Yıl sonunda kiraların düştüğüne dikkat çeken Özelmacıklı, yüzde 10 - 15 oranında gerileme olduğunu söyledi. Metrekaresi 150 TL'den 100 metrekare bir evin 15 bin TL'ye kiraya verildiğini örnek vererek, 13 bin TL seviyelerine gerilediğini paylaştı.

Kira fiyatlarındaki düşüşlerin talep düşüklüğünden de etkilendiğinden bahseden Özelmacıklı, evlilik sezonunun kapandığını belirtti. Evlilik sezonunun kapanmasıyla birlikte, öğrencilerin ev telaşının son bulduğunu, göç idaresi tarafından uygulanan politikalar nedeniyle, birçok mültecinin sınır dışı yapmasının etkenler arasında yer aldığını paylaştı.

1697185365512-assss.jpg

İSTANBUL, ANTALYA VE MERSİN

Kira fiyatlarının en çok düştüğü 3 il açıklandı. Açıklamalarına devam eden Özelmacıklı, deprem ve yabancı sayısının artmasıyla birlikte ev sahipliğinin en çok yaşandığı illerde düşüş başladı. Hızla düşüş gösteren talepler kira fiyatlarına da yansıdı. Kira fiyatları düşüş gösteren 3 ilimiz ise, İstanbul, Antalya ve Mersin oldu. İstanbul'da düşüş yavaş olsa da Antalya ve Mersin'de hızla düşmeye devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN