Kirada yüzde 25 sınırlaması kalkıyor! Şimdiden hazırlığınızı yapın: Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek tarih verdi

Kirada yüzde 25 sınırlaması kalkıyor! Şimdiden hazırlığınızı yapın: Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek tarih verdi

2023 yılının en çok tartışılan konularından biri de kiralardaki fahiş artışlardı. Bu artışların önüne geçmek için ise harekete geçilmiş ve kiralara yüzde 25 zam sınırlaması getirilmişti. Ancak Sözcü’nün haberine göre kirada yüzde 25 sınırlaması kalkıyor! İşte konuyla ilgili detaylar…

Zamların yılı olan 2023’te, kiralarda da fahiş fiyat artışları yaşanmış bu durum barınma krizi yaşayan kiracıları mağdur etmişti. Yaşanan mağduriyetin giderilmesi için kiralara en fazla %25 zam uygulaması getirilse de bu da ev sahibi ile kiracılar arasında yeni anlaşmazlıkların yaşanmasına neden olmuştu.

KİRADA YÜZDE 25 SINIRLAMASINA SON

Sözcü’den Nedim Türkmen ise bugünkü yazısında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in 3 gün önce basına kapalı olarak gerçekleştirdiği toplantıda kiralara getirilen %25 sınırlamasının kaldırılacağını söylediğini aktardı.

kirada-yuzde-25-sinirlamasina-son-1.jpg

Türkmen’in, Bakan Şimşek’in toplantıda söylediklerine dair aktardıkları şu şekilde:

"Konut kiralamalarında kira artış oranını %25 ile sınırlayan ve 1 Temmuz 2024’te bitecek olan düzenlemeye, önümüzdeki dönemde ihtiyaç duyulmayacak ve süre uzatılmayacak. Bir kişinin birinci evine farklı, ikinci evine farklı vergi ve evin değerine göre farklı vergi gibi uygulamaları planlıyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN