Koç Holding bir devi daha satıyor! Araplar tam 8 milyar dolara alıyor

Koç Holding bir devi daha satıyor! Araplar tam 8 milyar dolara alıyor

Koç Holding, bir devi daha satıyor! Araplar tam 8 milyar dolara alıyor! Satış görüşmeleri son aşamada...

Ekonomi internet sitesinde yayımlanan habere göre, Koç Holding, sahip olduğu Yapı Kredi Bankası hisselerinin satışı için First Abu Dhabi Bank (FAB) ile ileri aşama görüşmelerde bulunuyor. Konuya yakın bir kaynağın verdiği bilgiye göre, fiyat konusunda sıkı pazarlıkların sürdüğü belirtiliyor ve anlaşmanın sağlanması halinde işlem büyüklüğünün 8 milyar dolar civarında olabileceği ifade ediliyor.

FİYAT PAZARLIKLARI YOĞUN ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR

Yapı Kredi konut kredisi faizini aylık yüzde 0,89'a indirdi - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Reuters'a bilgi veren üç kaynaktan biri, görüşmelerin ileri aşamada olduğunu belirtti. Aynı kaynak, Koç Grubu'nun elindeki %61.2 Yapı Kredi hissesi için yaklaşık 8.5 milyar dolar istediğini, ancak karşı tarafın bunun 1 milyar dolar altında bir teklif verdiğini ve pazarlıkların bu fark üzerinde yoğunlaştığını açıkladı.

Bir diğer kaynak ise, şu aşamada hissedarlık anlaşması ayrıntılarının ele alındığını ve yaklaşık 8 milyar dolara gerçekleşecek bir satışın, Yapı Kredi Bankası'nın toplam değerlemesini 13-14 milyar dolar seviyelerine çıkaracağını belirtti. Koç Holding ve Birleşik Arap Emirlikleri merkezli First Abu Dhabi Bank, Reuters’ın konuyla ilgili sorularına yanıt vermedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN