Konut Fiyat Endeksi Mart'ta yüzde 2 arttı

Konut Fiyat Endeksi Mart'ta yüzde 2 arttı

TCMB verilerine göre Mart 2026’da konut fiyatları aylık yüzde 2,0, yıllık yüzde 26,4 arttı. Ancak enflasyondan arındırıldığında fiyatlar reel olarak yüzde 3,4 geriledi. Üç büyük il içinde yıllık artışta Ankara öne çıktı. Yeni kiracı kira endeksi de aynı dönemde yıllık yüzde 34,4 yükseldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yayımlanan Mart 2026 verilerine göre, Konut Fiyat Endeksi (KFE) bir önceki aya göre yüzde 2,0 artarak 219,7 seviyesine yükseldi. Endeks, yıllık bazda nominal olarak yüzde 26,4 artış gösterirken, enflasyondan arındırıldığında reel olarak yüzde 3,4 geriledi.

screenshot-at-apr-16-10-02-56.png

YILLIK BAZDA EN YÜKSEK ARTIŞ ANKARA'DA

Üç büyük ilde fiyat artışlarının sürdüğü görüldü. Mart ayında İstanbul’da konut fiyatları aylık yüzde 2,2, Ankara’da yüzde 2,5 ve İzmir’de yüzde 2,8 arttı. Yıllık bazda ise Ankara yüzde 30,4 ile en yüksek artışın görüldüğü il olurken, İstanbul’da yüzde 27,8, İzmir’de yüzde 24,3 artış kaydedildi.

Bölgesel veriler incelendiğinde, en yüksek yıllık artış yüzde 31,5 ile Nevşehir, Niğde, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Kayseri, Sivas ve Yozgat’ı kapsayan bölgede gerçekleşti. En düşük artış ise yüzde 21,1 ile Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ bölgesinde ölçüldü.

Aynı dönemde Yeni Kiracı Kira Endeksi de yükselişini sürdürdü. Endeks mart ayında aylık yüzde 2,0 artarken, yıllık bazda yüzde 34,4 artış gösterdi. Reel olarak ise kira artışı yüzde 2,7 oldu.

Üç büyük ilde yeni kiracı kira artışları İstanbul’da yüzde 39,4, Ankara’da yüzde 37,7 ve İzmir’de yüzde 35,0 olarak kaydedildi. Bölgesel bazda en yüksek kira artışı yüzde 40,5 ile Erzurum, Erzincan, Bayburt, Ağrı, Ardahan, Kars ve Iğdır bölgesinde gerçekleşirken, en düşük artış yüzde 25,7 ile Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye’de görüldü

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN