Konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler açıklandı! Zam şampiyonu Türkiye oldu!

Konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler açıklandı! Zam şampiyonu Türkiye oldu!

Uluslararası emlak danışmanlık şirketi Knight Frank, 2023 yılının ilk çeyreğinde konut fiyatlarında en fazla artış yaşanan ülkeleri açıkladı. Türkiye, listede bulunan 56 ülkeye büyük bir fark atarken, fiyatlarda en çok artışın yaşandığı iller de açıklandı. İşte, Knight Frank'ın yeni verileri...

Knight Frank tarafından 56 ülke ve bölge ile yapılan araştırmanın sonuçları doğrultusunda, Türkiye yıllık yüzde 132,8 oranındaki artışla konut fiyatlarında en çok artış yaşanan ülke olmayı başardı.

Türkiye'de konut fiyatları 6 aylık sürede yüzde 40,8 yükselme yaşarken, 2023 yılının ilk çeyreğindeki artış yüzde 22,2 olarak kaydedildi.

3 HANELİ ARTIŞ DİKKAT ÇEKTİ

Konut fiyatlarında en çok artışın yaşandığı 10 ülkede yıllık artışlar yüzde 11,3 ile 18,8'le sınırlı kalırken, Türkiye'deki fiyatların 3 haneli olan yüzde 132,8 oranında artmış olması dikkat çekti.

Türkiye'den sonra konut fiyatlarında en çok artışın yaşandığı ikinci ülke ise yüzde 18,8'le Makedonya oldu.

Makedonya'yı yüzde 17,3'le Hırvatistan, yüzde 16,6 ile de Maceristan takip etti. Maceristan'ın ardından yüzde 15,3 artış yaşayarak beşinci sıraya yerleşen ise Litvanya oldu.

s-h-1-ic-001.jpg

O ŞEHİRLER ZAM ŞAMPİYONU

Knaght Frank tarafından dünyada bulunan 150 kenti kapsayan global konut fiyatları endeksi 2023 ilk çeyrek sonuçlarında yine Türkiye'deki şehirler dikkat çekti.

Son 1 yıl içindeki fiyat artışları incelendiğinde dünyada konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği şehir yüzde 135,3'le Ankara oldu. Ankara'yı yüzde 133'le İzmir takip ederken, yüzde 127,3 artış oranıyla İstanbul üçüncü sıraya yerleşti.

Raporda, Türkiye'nin listenin başında yer almasının nedeni olarak enflasyon gösterilirken; “Son dönemde para politikasına yönelik daha ortodoks bir yaklaşıma geçişin, enflasyonist baskılarda hızlı bir düşüşe yol açması pek mümkün görünmüyor” ifadeleriyle artışın süreceği de belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN