Konutta fiyat artışı talebi düşürmedi: Son 5 yılda alan kazandı alamayan kaybetti

Konutta fiyat artışı talebi düşürmedi: Son 5 yılda alan kazandı alamayan kaybetti

Konut fiyatlarındaki fahiş artış konuta olan talebi de artırdı. Konut talebi hakkında konuşan Tapu Çevre Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Demiralp artışın sebebinin iktidarın 'faiz politikası' olduğunu belirtip "Son 5 yıllık dönemde, neredeyse her alanda ‘alan kazandı’, ‘alamayan’ kaybetti. Adaletsiz gelir ve servet dağılımı, acımasız sonuçlar doğurdu. Geniş halk kitleleri, enflasyon karşısında günden güne eriyen gelirleri ile ‘alamayanlar’ kümesini oluşturuyor" dedi.

Konu ve kira fiyatlarındaki artışın gün geçtikçe astronomik rakamlara ulaşması dar gelirli vatandaş için barınma sorununu büyütmeye devam ediyor. Vatandaşların kiralık ev dahi bulmakta güçlük çekmesine karşılık konut piyasasındaki konut satışına talep arttı.

Cumhuriyet'e konuşan Tapu Çevre Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Güven Nazmi Demiralp, son 5 yılda her alanda “alanın” kazandığına dikkat çekerek “Konut, otomobil, döviz, altın alan kazandı; hatta zeytinyağını, bulguru, pirinci dahi önce alan kazandı. Alacak kadar parası olmayan ise kaybetti. Geniş halk kitleleri, enflasyon karşısında günden güne eriyen gelirleri ile ‘alamayanlar’ kümesini oluşturuyor” dedi.

'SEBEBİ FAİZ POLİTİKASI'

Demiralp, “Adaletsiz gelir ve servet dağılımı, acımasız sonuçlar doğurdu. Bu sonucun temel nedeni AKP’nin uyguladığı, dünyada eşine rastlanmamış faiz politikasıdır” ifadelerini kullandı.

Deprem felaketinin ani bir konut açığı ortaya çıkarmış olsa da satılık konut piyasasına konut talebi olarak yansımadığına dikkat çeken Demiralp, “Depremde varlıklarını kaybetmiş olan yurttaşların büyük bir kısmı kısa vadede sadece kiralık konut piyasasında talep oluşturuyor” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN