Kredi kartı kullananlar dikkat! Kredi kartı azami faiz oranları değişiyor mu? Merkez Bankası kararı belli oldu…

Kredi kartı kullananlar dikkat! Kredi kartı azami faiz oranları değişiyor mu? Merkez Bankası kararı belli oldu…

Kredi kartı kullanan milyonlarca vatandaşın gözü kulağı bu haberdeydi. Merkez Bankası kararını açıkladı faiz oranları merak konusu oldu. Peki, kredi kartı azami faiz oranları değişecek mi? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

Merkez Bankası yılın ilk faiz kararı toplantısı için bir araya geldi. Faiz kararı toplantısı kapsamında politika faizinin 250 baz puan artış ile birlikte %45'e yükseltildi. Merkez Bankası tarafından alınan kararlar doğrultusunda kredi kartı için belirlenen azami faiz oranlarındaki değişiklikler de dikkatle takip ediliyor. Peki, kredi kartı azami faiz oranları değişecek mi? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

KREDİ KARTI FAİZ ORANLARI NE KADAR OLACAK?

Merkez Bankası para politikası kurulu kapsamında Ocak toplantısında politika faizi 250 baz puan artış ile birlikte %45'e yükseldi. Kredi kartı azami faiz oranları iş ve iş yeri azami komisyon oranları merak edilirken geçtiğimiz ay PPK toplantısında geçerli olan açıklamanın devam edeceği aktarıldı.

kredi-karti-kullanimi.jpg

Geçtiğimiz ay yapılan PPK toplantısında “Kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranlarının mevcut seviyelerinin üzerine çıkmamasına yönelik olarak referans orana üst sınır getirilmiştir. Referans oranın mevcut seviyesi 3,11 üst sınır olarak belirlenmiş, bu seviyenin altındaki oranlar için mevcut hesaplama yönteminde bir değişiklik yapılmamıştır. Bu kapsamda kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranları için en son ilan edilen oranlarda bir artış olmayacaktır” kararına varıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN