Kripto düzenlemesinde 100 milyon liralık gelir

Kripto düzenlemesinde 100 milyon liralık gelir

Kripto varlıklara ilişkin düzenlemenin yaklaşık 100 milyon liralık gelir sağlaması bekleniyor.

Türkiye'de kripto varlık piyasasına yönelik düzenleme çalışmalarında sona yaklaşıldı. Yarın Plan ve Bütçe Komisyonu'nun gündemine gelecek olan düzenlemenin etki analizi, bütçeye ilave bir mali yük getirmeyeceğini öngörüyor. Hali hazırda platformlarda yaklaşık 7 milyar dolarlık varlık saklanmakta olup, bu varlıkların yüzde 29,6'sını Bitcoin, Ethereum ve Tether oluşturuyor.

100 MİLYON LİRALIK GELİR BEKLENİYOR

Yeni düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle, ilk aşamada 10 ila 20 kadar kripto varlık platformunun yetkilendirilmesi ve ilaveten 5 ila 10 bankanın saklama lisansı alması planlanıyor. Bu adımlar, piyasada faaliyet gösteren platformların daha sıkı bir denetime tabi tutulmasını ve kullanıcıların varlıklarının güvence altına alınmasını hedefliyor.

Kripto varlıklara ilişkin düzenlemenin, bütçeye yaklaşık 100 milyon liralık bir gelir etkisi oluşturması bekleniyor. Bu kapsamda, söz konusu şirketlerden faaliyet harcı alınması suretiyle ilk aşamada 11 milyon 243 bin lira ila 22 milyon 486 bin lira arasında bir kamu geliri elde edilmesi öngörülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN