Kripto para düzenlemesinde sona gelindi! Artık bunu yapmak isteyenlere şart geliyor: Vergi ve lisans düzenlemesini duyurdu

Kripto para düzenlemesinde sona gelindi! Artık bunu yapmak isteyenlere şart geliyor: Vergi ve lisans düzenlemesini duyurdu

Kripto para düzenlemesi aylarca gündemdeydi! Artık sona gelindi! Bunu yapmak isteyenler bu şartı karşılamak zorunda! Vergi ve lisans düzenlemesi duyuruldu...

Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen çalışmaların ardından, kripto para platformlarına yönelik yeni bir düzenleme TBMM'ye sunulmak üzere hazırlanıyor. Türkiye'nin gri listeden çıkması ve kara para aklama ile mücadelede daha etkin bir rol alması hedeflenen bu düzenleme ile birlikte, kripto varlık alım-satım platformlarının lisans almadan şirket kurmaları ve belirli bir sermaye koşulunu yerine getirmeleri artık zorunlu hale gelecek.

LİSANS VE ŞİRKET KURMA ZORUNLULUĞU

Kripto para piyasalarında ilk! | Ekonomi Haberleri

Dünya'dan Bilal Bozkurt'un aktardığına göre, kripto para platformları Türkiye'de faaliyet göstermek için lisans almak ve şirket kurmak zorunda olacaklar. Ofis açma, tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinde bulunma gibi işlemler lisans almadan gerçekleştirilemeyecek. Ayrıca, kripto gelirleri diğer finansal araçlar gibi vergilendirilecek.

Yapılacak düzenleme kapsamında kripto para platformlarına asgari sermaye şartı getirilecek; ancak bu şartın beklentilerin üzerinde olabileceği belirtiliyor. Kripto para şirketlerinin denetimi ise Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yapılacak ve platformlar aracı kurum gibi faaliyet gösterecek. Kurumsal yönetim ilkelerine uygun bir şekilde yönetilecek olan platformlar, sıkı denetimlere tabi tutulacak ve şartları sağlayamayanlara ciddi cezalar uygulanacak.

KAZANÇLAR VERGİYE TABİİ TUTULACAK

Kripto para piyasa hacmi ilk kez 2.5 trilyon doları aştı

Ayrıca, kripto para borsalarının saklama yükümlülüğü Takasbank tarafından yerine getirilecek. Bu düzenleme ile kripto varlıklardan elde edilen kazançların vergilendirilmesi için belirli kurallar da belirlenecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN