Kripto paralarda yükseliş başladı! Bitcoin eski günlerine geri dönüyor: O rakamı görenler gözlerine inanamadı

Kripto paralarda yükseliş başladı! Bitcoin eski günlerine geri dönüyor: O rakamı görenler gözlerine inanamadı

ABD Merkez Bankası’nın 2024 yılının ilk yarısında faiz indirimi yapabileceği yönündeki beklentilerin artmasıyla birlikte farklı enstrümanlara yönelim de arttı. Bu enstrümanların başında kripto paranın gelmesi ise bitcoinin yükselişe geçmesine neden oldu. İşte, kripto paralardaki yükseliş…

Kripto para piyasası eski hareketli günlerine geri döndü! Özellikle Bitcoin ile başlayan yükseliş, volatil kripto paraların da yükselmesini sağladı. Bu yükselişle birlikte Bitcoin, 2021’in Kasım ayında gördüğü 69 bin dolarlık tarihi zirvesine yeniden yaklaştı. 2 yıldır yatırımcısını üzen Bitcoin, şuan eski günlerine geri dönüyor diyebiliriz…

FAİZ İNDİRİMİ BEKLENTİSİ KRİPTOYU CANLANDIRDI

ABD Merkez Bankası FED’in 2024’te faiz indirimine gideceği yönündeki beklentiler doların gücünü düşürürken, altın ile kripto parada hızlı bir yükseliş gözlemlendi. Faiz indirimi beklentisinin yanı sıra Bitcoin Borsa Yatırım Fonları’na dev şirketler tarafından yapılan fon güncellemelerinin de yükselişe büyük bir katkısı oldu. Bitwise ile BlackRock’ın SEC’e yaptığı spot Bitcoin ETF başvurularını güncellemesi de piyasayı hareketlendiren bir diğer etken oldu.

bitcoin-kac-dolar.jpg

44 BİN DOLARI GEÇTİ

Bitcoin gün içerisinde 44 bin 488 doları (ortalama 1 milyon 285.000 TL) gördü. Rekor zirvesinden yüzde 35 geride olan Bitcoin’in piyasa değeri ise 855,8 dolar seviyelerinde. Ayrıca Bitcoin şuan yüzde 4,4 oranında prim ile 43.640 dolardan alıcı buluyor.

Ethereum ise %2,1 oranlı artışla 2.276 dolardan işlem görüyor.

YÜKSELİŞİ DEVAM EDECEK

Bitocin rallisinin kurumsal yatırımcı ilgisi ve ETF’lerin listelenmesi ile beraber desteklendiği söyleniyor. Bitcoin için 48.000 ila 53.000 dolar aralığında yükseliş olabileceğini söyleyen analistler, ivmenin yukarı yönde gittiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN