Kripto yatırımcılarına yönelik yeni vergi: İşlem oranı belli oldu

Kripto yatırımcılarına yönelik yeni vergi: İşlem oranı belli oldu

Hükümet, bayram tatilinden sonra Meclis'e sunmayı planladığı yeni vergi paketiyle ilgili detaylar ortaya çıktı. Yeni vergi paketinde öne çıkan konulardan biri, kripto varlıkların vergilendirilmesine ilişkin düzenleme oldu.

Hükümetin hazırladığı yeni vergi paketi taslağı, Borsa İstanbul'da işlem görmeyen hisse senetlerinden elde edilen kazançlara uygulanan gelir vergisi istisnasının kaldırılmasını öngörüyor. Bu düzenlemeyle, tam mükellef kurumlara ait ve 2 yıldan fazla süreyle elde tutulan hisse senetlerinin satışından elde edilen gelirler vergilendirilecek.

Kripto varlıklar için ise taslakta 2 farklı vergilendirme seçeneği öneriliyor: alım-satımlardan on binde 3 oranında işlem vergisi veya elde edilen gelirden gelir vergisi alınması. İşlem vergisi uygulanması durumunda yıllık vergi getirisinin 3,7 milyar TL olması bekleniyor.

Bu düzenlemeler, Türkiye'nin vergi politikalarını güncellemeyi ve ek gelir kaynakları yaratmayı amaçlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN