Kritik toplantı sona erdi: Asgari ücrette kira fiyatları detayı

Kritik toplantı sona erdi: Asgari ücrette kira fiyatları detayı

İlki 11 Aralık'ta yapılan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı sona erdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde yapılan toplantıda ekonomik veri ve raporlar ele alındı. Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, toplantıyla ilgili açıklamalarda bulunurken, "Rakam telaffuz edilmedi, şu anda bir sonuç yok. Kısa zamanda bir mutabakata varılmasını bekliyoruz. Kira fiyatlarını iyi değerlendirmek lazım" dedi. Komisyonun bu hafta üçüncü defa toplanacağı kaydedildi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda sone erdi.

Milyonlarca insan tarafından merakla beklenen toplantıda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı'yla birlikte Türkiye İstatistik Kurumu'nun temsilcileri ekonomik verileri paylaşıldı.

Planlanan sunumların yapılmasının ardından 2024 yılı asgari ücreti için pazarlıkların başlaması bekleniyor.

'RAKAM TELEFFUZ EDİLMEDİ'

Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı sonrası Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, toplantıyla ilgili açıklamalarda bulunurken, "Rakam telafuz edilmedi, şu anda bir sonuç yok. Kısa zamanda bir mutabakata varılmasını bekliyoruz. Kira fiyatlarını iyi değerlendirmek lazım. Bu hafta bir kez daha toplanacağız" dedi.

TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar'ın sözlerinden öne çıkan notlar şu şekilde oldu:

Şu anda bir sonuç yok. Görüşmeler süratle devam edecek, kısa süre içerisinde bir mutabakata varılmasını arzu ediyoruz. Şu anda henüz bir rakam telaffuz edilmedi. Yılbaşı yaklaşıyor bundan önce sonuca varmak istiyoruz.

Asgari ücretle geçinen insanların, ev kirası, su, doğal gaz faturalarını ödeyemediklerini biliyoruz. Özellikle büyük şehirlerde 10 bin TL'nin altına ev kirası yok. Bunları düşünerek rakamın belirlenmesi gerekiyor.

Bunun belirleyicisi hükümet olacak. İşveren ve hükümetin görüşleri olumlu olursa bir mutabakata varılabilir ancak şu andan bunu söylemek zor çünkü henüz ortada bir rakam yok.

'BU HAFTA İÇERİSİNDE YENİDEN BİR ARAYA GELECEĞİZ'

Asgari ücretli çalışanlarımız sendikalı olmamasından dolayı bütün iş yerlerinde bu şekilde çalışılıyor.

Kamu oyunu da yanlış yönlendirmek istemiyoruz. Bu hafta içerisinde yeniden bir araya gelerek bunu mutabakata vardırmak istiyoruz ancak günü henüz belli değil. Hükümet bunu görüşüp bize haber verecek.

Biz talep eden kişiyiz. Para verenler rakam söyleyecek ki biz ona göre değerlendireceğiz. İşveren tarafından veya hükümet tarafından bir rakam gelmedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN