Küçük yatırımcıya büyük tavsiye! Parasını yatıran bayram ediyor! Uzman ekonomist ‘Ben olsam alırım’ diyerek açıkladı

Küçük yatırımcıya büyük tavsiye! Parasını yatıran bayram ediyor! Uzman ekonomist ‘Ben olsam alırım’ diyerek açıkladı

Piyasalarda bitmek bilmeyen hareketlilik uzman isimlerinde dikkatinde yer alıyor. Yatırımcılar parasını nasıl değerlendireceği hakkında araştırmalarına devam ederken uzman isimlerden gelen yorumlarda yatırımcının yüzünü güldürüyor. Uzman Ekonomist Mert Başaran, küçük yatırımcıların yüzünü güldürecek tavsiyelerde bulundu. İşte Mert Başaran'ın o açıklamaları…

Elinde bulunan birikmiş şey en iyi şekilde değerlendirmenin yolunu arayan küçük yatırımcılar paramı nereye yatırsam? sorusunun yanıtını arıyor. En iyi kar edebileceği alanlara yönelen yatırımcılara tavsiyeler Ünlü Ekonomist Mert Başaran'dan geldi. Küçük yatırımcıya kritik uyarılarda bulunan uzman isim yatırımcılara hisse senedi fonları hakkında bilgi verdi. İşte Mert Başaran'ın o açıklamaları…

“BEN OLSAM ALIRIM”

Ünlü Ekonomist Mert Başaran, küçük yatırımcıların portföyünde kaç hisse senedi olmalı? sorusunu yanıtladı. Başaran yatırımcıların en az 20 tercihinin bulunması gerektiğini ifade ederken kendisinin de 30 tane şirketten küçük paralarla hisse aldığını ifade etti.

mert-basaran.jpg

Hisse senedi alımlarında sepette dengelemenin önemli olduğunun altını çizen Başaran, “Hisse senedi alımı yapmaktansa hisse senedi fonlarını alın. Tek bir fona kesinlikle para yatırmayın, güçlü şirketleri hedef alın. Koç Grubu, ASELSAN, gibi batma ihtimalinin olmayacağı şirketlere yatırım yapacaksınız” sözlerini dile getirdi.

hisse-senedi-borsa-yatirim.jpg

HİSSE SENEDİ NEDİR?

Yatırım yapmak için farklı alanlara yönelirken bunlardan en dikkat çekenleri ise hisse senetleri olmaktadır. Birikimlerini yüksek piyasa değerine sahip büyük şirketlerin hisse senetlerini de değerlendirmek isteyen yatırımcıların tercih edeceği fonlara hisse senedi fonu adı veriliyor. Hisse senetleri yüksek oranda yatırım yapılarak ve hisse senedi piyasasındaki fırsatlardan yararlanılarak uzun vadede tasarrufların büyümesi demektir. Yatırım fonları, bankalar ve diğer finansal kurumlar üzerinden oluşturulan hesaplar ile hisse senedi fonu alınabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN