Kurban Bayramı öncesi fiyatlar netleşti! Bu bayram kurban kesmenin bedeli dudak uçuklattı: İşte kurbanlık fiyatları

Kurban Bayramı öncesi fiyatlar netleşti! Bu bayram kurban kesmenin bedeli dudak uçuklattı: İşte kurbanlık fiyatları

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, Kurban Bayramı öncesinde en düşük kurbanlık fiyatlarını duyurdu. Detaylar haberimizde...

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, büyükbaş ve küçükbaş hayvan fiyatlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yardımcı, bu yılki fiyatların geçen yıla göre biraz daha yüksek olacağını ifade etti. Küçükbaş hayvanların 7 bin TL'den başlayacağını ve büyükbaş hayvanların ise 84 bin TL'den başlayacağını belirtti. Bu açıklama, tüketicilerin bayram alışverişlerini planlarken fiyatlar hakkında bilgi sahibi olmalarına yardımcı olacak.

CANLI KURBANLIK KİLO FİYATLARI 140-160 TL ARALIĞINDA OLACAK

3

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan fiyatlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ülke genelinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan varlığının yeterli düzeyde olduğunu belirtti. Türkiye'de 20 milyon büyükbaş ve 64 milyon küçükbaş hayvan bulunduğunu ifade etti. Yardımcı, et fiyatlarının normal seviyelerde olduğunu vurguladı ve canlı kilo fiyatlarını paylaştı. Küçükbaş hayvanlar için canlı kilo fiyatının 140-160 TL arasında, büyükbaş hayvanlar için ise 150-160 TL arasında değiştiğini belirtti.

Başkan Yardımcı, fiyatların geçen yıla göre yüksek olmasının nedeninin yem ve besicilik maliyetlerinin artması olduğunu ifade etti. Ayrıca, geçen sene et fiyatlarına zam yapılmadığını, ancak bu yıl yüzde 100 zam yapıldığını açıkladı.

Yardımcı, vatandaşların kurbanlık alabilmek için asgari rakamları da paylaştı. Koçlar için en düşük şartlarda 7-8 bin TL, büyükbaş hayvanlar için ise hisse başına 12-15 bin TL arasında değişen fiyatlar olduğunu belirtti. Bu durumda bir büyükbaş kurbanlığın asgari fiyatının 84 bin TL olduğunu söyledi.

Başkan Yardımcı, et fiyatlarının normal olduğunu ve vatandaşların spekülasyonlara inanmaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, aile işletmelerinin desteklenmesiyle bu sorunun çözülebileceğini ve Avrupa'da aile işletmelerinin desteklendiğini ifade etti. Hükümetin bu konuda destek vermesinin önemini vurguladı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN