Kuruyemişlerin en ucuzu bile lüks oldu! Çekirdek sevenleri üzecek haber, bir kilosunun fiyatı bakın ne kadar oldu?

Kuruyemişlerin en ucuzu bile lüks oldu! Çekirdek sevenleri üzecek haber, bir kilosunun fiyatı bakın ne kadar oldu?

Vatandaş artık kuruyemiş tezgahına elini uzatmaya da korkar oldu. Sokak başında çekirdek çitleyen teyzeleri görmekte imkansız oluyor. En ucuz kuruyemiş fiyatı bile uçuşa geçti. İşte çekirdek fiyatı…

Hayat pahalılığı ve ekonomik kriz derken birçok üründe zam üstüne zam alıyor. Çay yanında vazgeçilmez ürünler arasında yer alan ayçiçeğinin kilogram fiyatı ise 100 TL'nin üzerine çıktı. Bolu'da kuruyemiş dükkanlarına ayak basan vatandaş gördüğü fiyat etiketi ile şaşkına dönüyor. En ucuz kuruyemiş bile lükse kaçıyor. İşte çekirdek fiyatı…

100 TL'DEN FAZLA

Vatandaşların en çok tercih ettiği kuruyemişler arasında yer alan ay çekirdeğinin kilogram fiyatı ise 120 TL bandına dayandı. Bolu'da geçtiğimiz yıl 60 TL'den satılan ay çekirdeğinin bu yıl ki fiyatı cep yakıyor.

aycekirdegi.jpg

ALMAK LÜKS OLDU

Kuruyemiş dükkanları her geçen gün müşteri kaybetmeye devam ediyor. Cebinde para yetiştiremeyen vatandaşlar sadece raflara bakmakla yetiniyor. Kuruyemiş dükkanlarının raflarını süsleyen bin bir çeşit kuruyemiş bulunurken ürünlerin fiyatı da ateş pahası oldu. Kabak çekirdeğinin kilogram fiyatı 250 TL, soslu fıstık 150 TL, soslu mısır 100 TL, karışık çerez 140 TL, ballı fıstık 160 TL, beyaz leblebi 120 TL, fındık 370 TL, Antep fıstığı 550 TL, kaju 320 TL, leblebi ise 120 TL'den satılıyor.

kuruyemis-1.jpg

Kuruyemiş dükkanı sahibi Haluk Acar, ay çekirdeğinin her yıl ilgi gördüğünü belirtirken dövizde yaşanan hareketliliğin ürün fiyatlarını etkilediğini de vurguladı. Acar, "Bizim en yoğun günümüz yılbaşında oluyor. Onun haricinde bayramlarda hareketlilik olur" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN