Mart ayında otomobil satışlarında büyük çekişme: Renault zirvede, Fiat ve Chery takipte!

Mart ayında otomobil satışlarında büyük çekişme: Renault zirvede, Fiat ve Chery takipte!

Mart ayı otomobil satış rakamları açıklandı ve piyasada dengeler şimdiden değişmeye başladı. Renault, zirvedeki yerini korurken, Fiat'ın yaşadığı ciddi satış kayıpları dikkat çekti. Asıl sürpriz ise Çinli otomobil devi Chery'den geldi. Tiggo 7 Pro ve Tiggo 8 Pro modelleriyle pazara giriş yapan Chery, ilk üç marka arasına girdi.

Türkiye otomobil piyasasında mart ayının satış rakamları belli oldu. Hafif ticari araç satışlarında düşüş yaşanırken, Renault zirvedeki yerini koruyarak en çok otomobil satan marka oldu. Fiat ise satışlarda yaşanan ciddi kan kaybına rağmen ikinci sırada yer almayı başardı. Çinli otomobil üreticisi Chery ise hem mart ayında hem de yılın ilk çeyreğinde dikkat çekici bir başarı göstererek ilk üç marka arasına girmeyi başardı.

FIAT, SEDANLA LİDERLİĞİNİ KORUDU

Fiat Egea Sedan modeli 5.640 satışla liderliğini korurken, Renault'nun Clio modeli 5.459 satışla hemen arkasında yer aldı. Renault Megane Sedan, 3.416 satışla üçüncü sıradaki yerini aldı. Diğer taraftan, Fiat Egea Cross ve Toyota Corolla sırasıyla 2.957 ve 2.540 satış rakamlarıyla dikkat çekti.

whatsapp-image-2024-04-02-at-11-05-48-am.jpeg

CHERY SÜRPRİZ YAPTI

Mart ayının sürprizi ise Çinli Chery'nin Tiggo 7 Pro ve Tiggo 8 Pro modelleri oldu. Bu modeller, sırasıyla 2.387 ve 2.210 satışla listeye girerek Chery'nin pazardaki varlığını güçlendirdi.

Özellikle Renault'nun zirvedeki yerini koruması ve Chery'nin hızla yükselişi, Türkiye otomobil piyasasında rekabetin ne denli kızıştığının göstergesi olarak dikkat çekiyor. Fiat'ın ise ciddi satış kayıplarına rağmen piyasadaki güçlü pozisyonunu koruması, markanın sadık müşteri kitlesinin önemini bir kez daha ortaya koyuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN