Mazot 65 lira olacak! Ünlü ekonomist ‘Kriz geliyor’ diyerek uyardı: Araba alan bu kez mazot bulamayacak

Mazot 65 lira olacak! Ünlü ekonomist ‘Kriz geliyor’ diyerek uyardı: Araba alan bu kez mazot bulamayacak

Dolar, altın ve kripto paralardaki yükseliş devam ederken, ekonomistlerden de durum değerlendirmesi peş peşe geliyor. Son olarak ekonomist Evren Devrim Zelyut, piyasalardaki son durumu ele alırken, ‘Kriz geliyor’ diyerek uyardı. İşte, Zelyut’un açıklamaları…

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, vatandaşa kötü haberi vererek büyük krizi ele aldı. Finansal bir çöküşün uzak olmadığını söyleyen Zelyut, yatırımcıları ‘Dikkatli olun’ diyerek şunları söyledi:

"60 ile 65 arasında bir seviye, gerçek bir olasılık. 2022 yılının Ocak ayında döviz kuru 11 ila 12 lira civarındaydı. 2023'ün başlarında ise kur 18 lira seviyesine çıkmıştı. 2024'e geçtiğimizde, tansiyonun yükseldiğini görüyoruz. Yeni bir kriz nasıl oluşur? Şimdi, işte size bazı ipuçları: Eski krizlerden farklı olarak, bu sefer 60-65 birimleri önemli olacak. Neden mi? Çünkü krizin babası geliyor"

yeni-proje-15.jpg

“MAZOT FİYATI 60-65 LİRA OLACAK”

Mazot fiyatlarında rekor artışın olacağını duyuran Zelyut, “60-65 nedir? Bu, mazot fiyatının 60-65 dolar aralığında seyretmesini ifade ediyor. Dolar fiyatı, Körfez'den gelen dolarlarla baskı altında tutularak 41-42 aralığında olacak, ancak 60-65 dolarlık mazot fiyatı hepimizi etkileyecek. Özür dilerim, düzeltiyorum: Mazot fiyatı 60-65 lira olacak” açıklamasını yaptı.

yeni-proje-16.jpg

2023 Ağustos ayında mazot fiyatının 45 liranın üzerine çıkacağını söylediğini hatırlatan ekonomist, nedenini aynı işlenen sisteme bağlayarak şunları söyledi:

“Ağustos ayında olanlar şimdi tekrarlanıyor, hiçbir şey değişmiyor. 60-65 arası mazot fiyatı ve 41-42 arası dolar fiyatıyla, hane halkı ne yazık ki bu durumun altında kalacak”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN