MB’nin düşük faiz politikası bankalara yaradı: Yüzde 323 artış

MB’nin düşük faiz politikası bankalara yaradı: Yüzde 323 artış

Ziraat Bankası'nın eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, 2022 yılının ilk iki ayında banka karlarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 323 arttığını iddia etti.

Ziraat Bankası'nda bir dönem Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlenen Prof. Dr. Şenol Babuşcu, Twitter hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Babuşcu, 'banka karlarında ciddi artış' notuyla yaptığı paylaşımında bankaların karlarının geçen yıla göre yüzde 323 arttığını iddia etti.

Babuşcu, "Karların artmasındaki en önemli neden faiz gelirlerinin yüzde 82.2 artması, faiz giderlerindeki artışın ise yüzde 38’de kalmasıdır" dedi.

BANKA KARLARINDA CİDDİ ARTIŞ

Babuşcu'nun ilgili paylaşımı şu şekilde:

"2022 yılının ilk iki ayında banka karları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 323 artarak 39 milyar TL’ye ulaşmıştır. Karların artmasındaki en önemli neden faiz gelirlerinin yüzde 82.2 artması, faiz giderlerindeki artışın ise yüzde 38’de kalmasıdır."

fpg7cfrx0ambssx.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN