MEB'den flaş EYT açıklaması! 81 ilde geçerli olacak: EYT'li öğretmenler dikkat!

MEB'den flaş EYT açıklaması! 81 ilde geçerli olacak: EYT'li öğretmenler dikkat!

Milli Eğitim Bakanlığı özel eğitim kurumlarında çalışan EYT'li öğretmenler hakkında yeni bir karar aldı. Buna göre EYT'li öğretmenlerin sözleşme sorunu çözüldü. Emeklilikte Yaşa Takılan öğretmenler bağlı oldukları kurumda çalışmaya devam etmek isterlerse "en az 1 yıllık sözleşme süresi" şartı aranmayacak. İşte ayrıntılar...

Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı karara göre EYT'li öğretmenler en az 1 yıllık sözleşme yapmadan görevine dönebilecek.

Özel okulların kurumlarında çalışan ve EYT ile emekli olan öğretmenleri ile imzalanacak sözleşmelerde bu şart aranmadan görevlerine devam etmelerini sağlayacak bir düzenleme yapıldı.

81 ile gönderilen resmi yazıya göre Emeklilikte Yaşa Takılan öğretmenler emekli oldukları özel okulla yeniden sözleşme imzalamaları halinde mevzuatta yer alan en az bir yıllık sözleşme süresi şartı aranmayacak.


Milli Eğitim Bakanlığı, özel öğretim kurumlarının işleyişine yönelik aldığı yeni kararları tebliğ ettiği resmi yazıyı tüm illere gönderdi.

Deprem felaketi dolayısıyla hem öğrenci hem de eğitimcilerin mağduriyet yaşamaması adına alındığı belirtilen kararda yer verilen hususlardan biri de bursluluk sınavları ile ilgili oldu.

BURSLULUK SINAVLARI İSTENEN TARİHTE YAPILABİLECEK

Karara göre bursluluk sınavlarını, ocak, şubat ve mart aylarında yapamamış olan özel öğretim kurumlarına, valilikten izin almak kaydıyla 2022-2023 ders yılı içinde istedikleri tarihte bu sınavları yapma hakkı tanındı.

DEPREM BÖLGELERİNDE EĞİTİM ÖĞRETİM


Yeni yönetmeliğe göre Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Hatay ve Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde birden fazla aynı türde kurumu bulunan ve kurum binalarının bir veya birkaçının sağlam ve dayanıklı olmadığı tespit edilen kurucular, gerekli koşulları sağlayarak sağlam ve dayanıklı olduğunu belgelendirdikleri aynı türdeki diğer kurumlarının binasında 2023-2024 öğretim yılı sonuna kadar eğitim faaliyetlerine devam edebilecek.

Aynı bölgede kurum binasının sağlam ve dayanıklı olduğunu belgelendiremeyen kurucular farklı bir kurucuya ait sağlam ve dayanıklı olduğu belgelendirilen aynı türdeki başka kurum binasında da aynı süreye kadar eğitim yapabilecek.

EYT'Lİ ÖĞRETMENLERE 1 YIL SÖZLEŞME ŞARTI KALDIRILDI


EYT düzenlemesi kapsamında emekli olmak üzere işten çıkışı yapılıp tekrar aynı iş yerinde göreve başlayacak olan öğretmenlerle ilgili de düzenleme yapıldı.

Emeklilik müracaat dilekçesinde hem işten ayrılış hem de işe başlama talebi bulunan özel okul öğretmenlerinden sözleşme hariç yeni belge talep edilmeyecek.

EYT'li öğretmenlerin emekli oldukları okulla yeniden sözleşme imzalamaları halinde mevzuatta yer alan "en az 1 yıllık sözleşme süresi" koşulu aranmayacak.

Ayrıca bu durumdaki personelin bu sözleşmeyi imzalayarak görevden ayrılışını takip eden ilk iş günü yeniden göreve başlatılabilmeleri de sağlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN