Meclis'ten geçti: Çalışan emekliye 5 bin lirada tarih belli

Meclis'ten geçti: Çalışan emekliye 5 bin lirada tarih belli

Çalışan emekliye verilecek olan 5 bin liralık ikramiyede detaylar netleşiyor. Meclis'ten geçen teklifin iki gün içinde Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor. Resmi Gazete bildirisinin ardından SGK ödeme takvimini açıklayacak. Ödeme takvimi ise iki gün içinde netleşecek.

Milyonlarca çalışan emeklinin beklediği Meclis Genel Kurulu'nda, ekonomi ile ilgili düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi görüşülüyor. Teklifin, çalışan emeklilere de 5 bin lira verilmesine ilişkin 55. maddesi kabul edildi.

ÇALIŞAN EMEKLİYE 5 BİN TL İKRAMİYESİ

Çalışan emeklilere 5 bin lira verilmesini öngören düzenlemenin Türkiye Büyük Millet Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilmesinin ardından gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na çevrildi. Düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından SGK ödeme takvimini açıklayacak, ikramiyeler hak sahiplerine ödenecek. Ödeme takviminin iki gün içinde netleşmesi bekleniyor.

Ekonomim'de yer alan habere göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı açıklamada, yasa teklifinin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından ikramiyelerin iki gün içinde yatırılması konusunda çalışmaları tamamladıklarını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN