Memur ve emekli maaşında ek ödeme sürprizi! O tarihten sonra hesaplara yatıyor

Memur ve emekli maaşında ek ödeme sürprizi! O tarihten sonra hesaplara yatıyor

Memur ve memur emeklisini yakından ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde Hakem Kurulu kararının çıkmasına çok az kalırken, milyonlarca vatandaşın alacağı zam da netleşmiş olacak. Toplu sözleşme kapsamında uzlaşma sağlanan maddeler ile kamu çalışmalarına yeni sosyal haklar tanınacağı gibi artan maaşların ardından memur ve emeklilere ek ödeme de yapılacak. İşte, konunun tüm detayları...

Toplu sözleşmede uzlaşma sağlanan maddeler ile kamu çalışanlarına yeni haklar tanınırken, ücret dengesizliği de ortadan kalkacak. Kurulun, zam kararını en geç 31 Ağustos Perşembe günü vermesi bekleniyor.

Müdür ve dengi unvanda olan personelin özel hizmet tazminat oranları 20 puan (969 lira), müdür yardımcısı unvanındakilerin ise 15 puan (726 lira) artacak. Mühendislere ise yeni yıldan itibaren geçerli olacak şekilde 968 TL ek ödeme sağlanacak.

KARARA İTİRAZ SÖZ KONUSU DEĞİL

Kamu çalışanlarının 2024 ile 2025 yıllarındaki maaş zamları, sosyal haklarının belirlenmesi amacıyla yürütülen toplu sözleşme görüşmeleri maaş zam oranının yanı sıra 11 hizmet kolunda uzlaşma ile sonuçlandı. Bu kapsamda kurul tarafından alınan karar net olacak ve karara itiraz hakkı tanınmayacak.

h-9-1.jpg

Toplu sözleşmede uzlaşma sağlanan başlıklar arasında mühendislerin ek ödemelerine zam yapılması da yer alıyor. Bu doğrultuda, 1 ve 2. derecedeki mühendislere yeni yıldan itibaren geçerli olacak şekilde 968 TL verilecek.

Mühendis, mimar, peyzaj mimarı, bölge plancısı, şehir plancısı gibi kadrolarda olanların 1-2 dereceden maaş alanlara 20 ek puan, 3-4 dereceden maaş alanlara 10 ek puan, diğer derecelerden maaş alanlara ise 5 ek puan ödeme yapılacak.

Ayrıca mühendislerin arazi tazminatlarında günlük 30 TL'de artış yapıldı. Teknik öğretmen unvanında olanların güncel 145 TL olan arazi tazminatları ise 174 TL'ye yükseldi.

h-9-2.jpg

MEMURLAR İÇİN TOPLU TAŞIMA KARTI

Merkez teşkilatta servis hizmeti almayan kamu çalışanlarına toplu taşıma kartı imkanı sağlanacak. 3 ayda bir ödemesi yapılan toplu sözleşme ikramiyesinin ödemesi aylık olarak yapılacak. KİT'lerde hizmet veren başmüdür, fabrika, işletme müdürlerine ek 25 puandan ödemesi yapılan özel hizmet tazminatı oranı ise 30 puana (242 TL'ye) çıkarıldı.

Şeflere ilave 10 puandan verilen özel hizmet tazminat oranı ise 582 TL'ye yükseltildi.

KARAR EN GEÇ 31 AĞUSTOS'TA ÇIKACAK

Milyonlarca memur ve emeklinin yakından takip ettiği maaş zammına dair gözler şuan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nda. Kurul, en geç 31 Ağustos'ta memur ve memur emeklisine verilecek zam oranını belirleyecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN