Memur ve emekli maaşlarına Ramazan Bayramı ayarı! Tarih ve zam netleşti: İkramiyeler o tarihte hesaplarda!

Memur ve emekli maaşlarına Ramazan Bayramı ayarı! Tarih ve zam netleşti: İkramiyeler o tarihte hesaplarda!

Son dakika haberi... Memur ve emekli maaşları vatandaşın gündeminde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaşlarına zam yaparak 7.500 TL seviyesine çıkardıklarını duyurdu. Gelen haber sonrası gözler emekli bayram ikramiyelerine çevrildi. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Tarih ve zam netleşti! İkramiyeler o tarihte hesaplara yatırılacak. Peki Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyesini kimler alacak? Emekli maaşlarına zam ne zaman yapılacak?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmesinin ardından 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik kapısı açılmış oldu. Gözler ise emekli maaşları ve bayram ikramiyelerinde. Emekli maaşlarına zam gelmesi gündemdeyken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjdeli haber geldi. Emekli maaşlarına zam geldi ve en düşük emekli maaşı 7.500 TL oldu. Gözler ise bayram ikramiyelerine çevrildi. Bakan Bilgin, Emekliler Derneği başkanı ile yaptığı konuşmada ikramiyeler 5 bin 500 çağrısında bulunmuştu. Beklenen açıklama geldi. Memur ve emekli maaşlarına Ramazan Bayramı ayarı. Tarih ve zam netleşti! İkramiyeler o tarihte hesaplara yatacak. Peki Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyesini kimler alacak? 2023 emekli ikramiyeleri ne kadar? İşte emekli maaşları ile ilglili gelen son dakika gelişmeleri...

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NTV canlı yayınında yaptığı açıklama sonrasında emekli vatandaşlara müjdeli haberi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, "En düşük emekli aylığını 7 bin 500 liraya yükseltme kararı aldık. Milletimize, tüm emeklilerimize hayırlı ve uğurlu olsun." ifadelerinde bulundu. Buna göre; SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı en düşük maaş tutarı 7 bin 500 TL'ye yükseldi.

hhjhj-3.jpg

MART'TA BAŞVURANLAR NE ZAMAN MAAŞ ALACAK?

EYT başvuru işlemini Mart ayı içerisinde yapanların maaşları 1 Nisan'da bağlanacak. EYT'lilerin emekli maaşları ise yetişmesi durumunda 17 Nisan'dan itibaren ödenmeye başlanacakken, emekli maaşı ile beraber bir ödeme daha olacak. Peki Mart'ta müracaat eden ne zaman maaş alacak? Maaş nasıl hesaplanacak kaç günlük verilecek? Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyesini kimler alacak?

hjhjhjhj-19.jpg

Başvuru işi bitti. Başvuru işi bitti ama çok soru geliyor. İnsanlar e-Devlet'ten başvurmuşlar birçoğunun değerlendirme aşamasında vs. diye şeyler var. Endişe etmeye gerek yok. Başvurunuzu doğru şekilde yaptıysanız zaten Mart'taki başvuru tarihiniz sizi için geçerli. Ne zaman maaş alacağı şöyle belirleniyor. Hangi ay başvurmuşsanız ayın kaçı olursa olsun bir sonraki aybaşından itibaren maaşınız hesaplanıyor. Yani 1 Nisan'dan itibaren maaşınız hesaplanacak yani işlemeye başlayacak. Ama maaşınızı alacağınız tarih sizin tahsis numaranızın son rakamına göre belirlenecek. Son rakama göre ayın 17'sinden son gününe kadar emekliler maaş alıyorlar.

BAYRAM İKRAMİYESİNİ KİMLER ALACAK?

Bayram ikramiyesini Mart ayında müracaat eden EYT'liler alacak. Çünkü Nisan'da başlıyor emeklilikleri. Bayram ikramiyesi de ayın 20'sinde bayram olduğu için Nisan'da oluşuyor. Dolayısıyla Mart'ta başvuran herkes Ramazan Bayramı ikramiyesini alacak. Nisan ve sonrasında başvuranlar ise Haziran'daki Kurban Bayramı ikramiyesini alacak.

jhjhjhj-5.jpg

EYT'LİLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLECEK Mİ?

EYT yasa teklifi 28 Şubat günü Meclis'ten geçti. Yasa yürürlüğü girdikten sonra 1,7 milyon işçi, 89 bin esnaf ve 496 bin memur olmak üzere toplam 2,2 milyon kişinin hemen emekli olabileceği açıklanmıştı. Kanuna göre, emeklilere Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda 1.100 TL bayram ikramiyesi ödemesi yapılıyor. Bu yıl Ramazan Bayramı 21 Nisan gününe denk geldiği için, mart ayında emeklilik dilekçesi verenler, Nisan ayında 1.100 lira bayram ikramiyesinden yararlanabilecekler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN