Merakla beklenen yeni Tiguan pazartesi satışta! İşte Türkiye fiyatı... Hem hibrit hem benzinli hem de dizel

Merakla beklenen yeni Tiguan pazartesi satışta! İşte Türkiye fiyatı... Hem hibrit hem benzinli hem de dizel

Otomotiv sektörü yeni modellerle değişim ve dönüşüm yaşamaya devam ederken yeni bir haber Volkswagen kanadından geldi. Dünyaca ünlü marka sevilen modeli Tiguan ile hem hibrit hem benzinli hem de dizel özellikleri bir arada sunmaya hazırlanıyor.

ZEYNEP ORHAN

Otomobil pazarında rekabet hız kesmeden devam ederken pazarın en popüler markalarından biri olan Volkswagen, yeni bir haberle gündeme geldi. Volkswagen'in sevilen modeli Tiguan, 2007'deki ilk çıkışından bu yana 7,6 milyondan fazla satıldı. Bu yeni kompakt SUV şimdi de Türkiye pazarına girmeye hazırlanıyor. Söz konusu arabanın yalnızca özellikleri değil aynı zamanda fiyatı da dikkatleri çekiyor.

yeni-proje-12.jpg

Volkswagen, sevilen SUV modeli Tiguan'ın üçüncü neslini Türkiye pazarına sunmaya hazırlanıyor. Yeni model, Mart sonunda Türkiye yollarına çıkmak üzereyken, Volkswagen Türkiye büyük bir tanıtım lansmanı kampanyası düzenleyerek aracın fiyatını 15 Nisan 2024'te açıklayacağını duyurdu.

yeni-proje-13.jpg

Volkswagen, Yeni Tiguan modelini İzmir Çeşme ve Muğla Bodrum arasında düzenlediği görkemli bir tanıtımla otomobil severlere tanıttı. Lansman, aracın Avrupa pazarında büyük ilgi gören 96 kW (130 PS) 48 V hafif hibrit baz versiyonunu merakla bekleyen Türk tüketiciler için bir ön izleme fırsatı sundu.

yeni-proje-10.jpg

TAHMİNİ FİYATLAR VE REKABET

Almanya’da 36.600 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulan Yeni Tiguan, Türkiye’deki vergi düzenlemeleri göz önüne alındığında tahminen 2.1 ile 2.2 milyon TL arasında bir fiyat etiketine sahip olacak. Bu fiyatlandırma ile Türkiye pazarında satılan birçok kompakt SUV modeliyle rekabet edebilecek konumda yer alıyor.

yeni-proje-11-001.jpg

YENİ TİGUAN’IN TASARIMI VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Yeni Volkswagen Tiguan, dış tasarımı ve iç mekanı ile tamamen yenilenmiş durumda. Volkswagen’in elektrikli modelleriyle benzer tasarım çizgileri taşıyan Yeni Tiguan, otomatik şanzımanla ve hem TSI hem de TDI motor seçenekleriyle satışa sunulacak. Ayrıca, modelde hafif hibrit seçeneği de yer alacak. En dikkat çekici özelliği ise şarj edilebilir hibrit (PHEV) versiyonu olacak. Bu versiyon, 100 kilometreye varan bir elektrikli sürüş menzili vaat ediyor ve benzinli motoru ile menzil sınırlaması olmadan sürüş keyfi sunuyor. Ancak bu modelin Türkiye pazarında yüksek fiyatlı olması bekleniyor.

yeni-proje-14.jpg

yeni-proje-15-001.jpg

yeni-proje-16-001.jpg

yeni-proje-17.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN