Mercedes bu kez araba değil inşaat yapacak! 1 milyar dolarlık dev proje... Türk isimler de katıldı

Mercedes bu kez araba değil inşaat yapacak! 1 milyar dolarlık dev proje... Türk isimler de katıldı

Otomobil devi Mercedes bu kez araba değil inşaat yapacak. Dubai’de lüks konut sektörüne adım atan Mercedes’ten, 1 milyar dolarlık dev proje geldi. İşte detaylar…

Mercedes-Benz, Dubai’de lüks konut sektörüne adım atmaya karar verdi. Bu kapsamda 1 milyar dolarlık yatırım ile hayata geçirilen rezidans projesi büyük ilgi gördü.

Söz konusu proje, Burj Khalifa manzaralı daireleri ile dikkat çekiyor. Dairelerin fiyatları 2,5 milyon dolardan başlarken, ortalama olarak 10 milyon dolar civarında olacağı tahmin ediliyor. Mercedes-Benz Group AG ile Birleşik Arap Emirlikleri merkezli emlak şirketi Binghatti Properties’in ortak geliştirdiği 150 daireyi kapsayan rezidans, lüks ve konforu birleştirerek prestijli bir yaşam alanı sunmayı amaçlıyor.

mercedes-insaat-yapiyor.jpg

TÜRKİYE’DEN DE YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Mercedes’in yeni inşaat hamlesi, Türkiye’nin de dikkatini çekti. Proje tanıtım toplantılarına iş ve cemiyet dünyasından birçok isim katılım sağladı. Uluslararası Gayrimenkul Uzmanı Şerif Nadi Varlı, projeye gösterilen ilgiyi dikkat çekerek, talebi karşılamak için yoğun bir çalışma sürdürdüklerini ifade etti. Dubai emlak piyasası, son zamanlarda hızlı bir büyüme göstererek yatırımcıların odak noktası oldu. 2024 yılının ilk çeyreğinde rekor seviyelere ulaşan bu piyasa, arz kısıtlamaları lüks segmentteki büyüme ve artan kira fiyatları ile dikkat çekiyor. Uzmanlar, Dubai’nin küresel bir merkez olma yolunda ilerlediğini ve emlak piyasasındaki yükseliş trendinin sürmesini belirliyor.

mercedes-insaat-yapiyor-1.jpg

Dubai’de yaşanan nüfus artışı ve konut arzındaki kısıtlılık, kiralık ve satılık konut fiyatlarının yükselmesine neden oluyor. Uzmanlar, bu yükselişin 2024 ile 2025’te devam edeceğini düşünüyor. Dolayısı ile Mercedes rezidansları, yatırımcılar için çekici bir fırsat sunarak, lüks ve konforlu yaşamı mümkün hale getiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN