Mercedes ve Çin'in ortak üretim elektrikli! Kalite ve ucuzluk birleşti: Efsane model elektrikle geri dönüyor

Mercedes ve Çin'in ortak üretim elektrikli! Kalite ve ucuzluk birleşti: Efsane model elektrikle geri dönüyor

Elektrikli araçlarda hız kesmeden yeni modeller gelmeye devam ediyor. Kalite ve ucuzluk arayanların beklediği ortaklık! Mercedes ve Çin'in ortak üretim elektriklisi! Efsane model elektrikli olarak karışımıza çıkıyor. Kalite ve ucuzluk birleşti...

NESİBE GÖVEN ATALAY

Mercedes-Benz ve Geely Group'un ortak girişimi sonucu ortaya çıkan Smart HY11 elektrikli MPV (minivan), Çin'de yapılan yol testleri sırasında ilk kez görüntülendi. Elektrikli araçlar alanındaki yenilikçi adımların bir parçası olan bu çok amaçlı araç, Smart model serisinin yeniden piyasaya sürülen üçüncü otomobili olarak dikkat çekiyor. Yeni dış tasarımı ve içindeki çift ekran ile HY11, Mercedes'in efsane Smart modelinin elektrikli araçlara geçiş sürecindeki iddialı adımlarını temsil ediyor.

2019 yılında kurulan Smart Automobile ortak girişiminde, Geely mühendislik ve üretim süreçlerini Xi'an fabrikasında üstlenirken, Mercedes-Benz ise tasarımıyla öne çıkıyor. Şirket, içten yanmalı motorlu araçlardan tamamen elektrikli modellere geçişi hedefliyor.

EN AZ 6 MODEL DAHA GELİYOR

Smart model serisinin şu anda iki modeli bulunuyor: Smart #1 ve Smart #3. Ancak marka, 2027 yılına kadar 6-7 yeni elektrikli otomobili yollara çıkarmayı planlıyor. HY11 minivan, bu hedef doğrultusunda markanın bir sonraki büyük adımı olacak.

HY11, yeni bir tasarım dili ile benzersiz bir stil vurgusu yapıyor. Araç, blok boyutları, kısa çıkıntıları ve yeni far tasarımı ile dikkat çekiyor. Karartılmış sütunları, düz tavan çizgisi ve arka taraftaki bağımsız lamba üniteleri ile modern bir görünüme sahip. Araç ayrıca, geri çekilebilir kapı kolları ve şık jantlarla tamamlanıyor.

YENİLİKÇİ İÇ MEKAN

Smart HY11'in iç mekanı da yenilikçi bir tasarım anlayışını yansıtıyor. Orta konsoldaki geniş çift ekran, sürücüler ve yolcular için etkileyici bir teknolojik deneyim sunuyor. Baş üstü ekranı, üç kollu yuvarlak direksiyon simidi ve vites seçici ile birlikte, HY11'in modern iç mekanını tamamlıyor.

800V ŞARJ DESTEĞİ

Geely Group'un SEA mimarisine dayanan HY11, 800V şarj desteği ve Smart Pilot Assist 3.0 özelliği ile gelecek. Elektrikli minivanın bu yıl içinde Çin pazarına girmesi ve büyük olasılıkla Pekin Otomobil Fuarı'nda tanıtılması bekleniyor.

UCUZLUK VE KALİTE BİRLEŞTİ

Smart HY11, elektrikli araç pazarında Mercedes ve Geely'nin güç birliğinin en yeni meyvesi olarak yollarda yerini alacak. Bu minivan, modern tasarımı, teknolojik donanımları ve sürdürülebilirlik odaklı yapısıyla otomobil severlerin dikkatini çekmeye hazır. Mercedes'in kalitesi ve Çinli Gelly'nin ucuz üretim gücü sayesinde, elektrikli Smart'ın yüksek satış rakamlarına ulaşması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN