Merkez Bankası kararı hepsini değiştirdi! Dünyaca ünlü bankadan flaş dolar, altın ve faiz açıklaması

Merkez Bankası kararı hepsini değiştirdi! Dünyaca ünlü bankadan flaş dolar, altın ve faiz açıklaması

Altın fiyatlarında yükseliş başladı! İç piyasaların gözü 22 Haziran'da açıklanacak olan Merkez Bankası faiz kararı öncesi dolar ve altın fiyatlarında hareketlilik başladı. Dolar kuru 23 TL seviyesinde sabitlenirken çeyrek ve gram altında yükselişler başladı. Vatandaşlar 'Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar ve altın fiyatları ne olacak?' sorusunu araştırıyor. Dünyaca ünlü bankadan flaş dolar, altın ve faiz açıklaması! Merkez Bankası kararı hepsini değiştirdi. Elinizi çabuk tutun.

Ekonominin başına getirilen Mehmet Şimşek'i ilk hamlesi Merkez Bankası'nın başkanını değiştirmek oldu. Piyasalarda Şimşek ismi ile birlikte bir rahatlama olurken gözler 22 Haziran'da açıklanacak olan Merkez Bankası faiz kararına çevrilmiş durumda. Vatandaşlar 'Merkez Bankası faiz kararı sonrası altın ve dolar fiyatları ne olur? Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Dolar kurunda son durum ne?' sorularını araştırıyor. Dünyaca ünlü banka Deutsche Bank, yeni dolar ve altın fiyatları tahminin duyurdu. Rakamı duyan döviz bürosuna koşuyor. Merkez Bankası kararı hepsini değiştirdi. Altın ve dolar borcu olanlar dikkat! O tarihten sonra hızla yükselişe geçecek. İşte detaylar haberimizde...

DÜNYACA ÜNLÜ BANKADAN FLAŞ DOLAR VE ALTIN TAHMİNİ

Dünyanın saygın bankalarından olan Deutsche Bank, TCMB'nin faiz artış politikasına dair tahminlerine yer verdiği bir rapor yayımladı. 22 Haziran'da açıklanacak olan faiz kararı önce tahminde bulunan dev banka, faizlerin yüzde 20'ye çıkarılmasını beklediklerini ancak faiz artışının boyutu yanında TCMB'nin iletişim dili gibi faktörlerin de eşit derecede önemli olduğunu belirtti.

ghghgh-2023-06-20t104255-197.jpg

Deutsche Bank, bu haftaki toplantı için baz senaryo olarak ortaya koydukları yüzde 20’lik faiz tahmini yerine faizin biraz daha az agresif bir adımla yüzde 18’e ya da çok daha agresif bir hamle olarak önden yüklemeli bir adımlar yüzde 25’e yükseltilmesi ihtimallerinin de gözardı edilemeyeceğinin altını çizdi.

20 HAZİRAN 2023 DOLAR NE KADAR OLDU?

DOLAR NE KADAR?

Dolar son kapanışını 23.6344 TL'den yaptı. Dolar/TL kuru alış fiyatı 23.6319 liradan, satış fiyatı ise 23.6369 liradan işlem görüyor.

EURO KAÇ TL?

Yüzde 0.28'luk bir değişim yaşayan euro ise bugün yukarı ibreyi gösteriyor. Bir önceki kapanışını 25.8252 TL'den yapan euro şu anda 25.8162 TL alış ve 25.8342 TL satış fiyatına sahip.

20 HAZİRAN 2023 ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

GRAM ALTIN NE KADAR?

Dün 1400 lirayı aşarak önemli bir kritik eşiği geçen gram altın an itibarıyla 1.479 liradan işlemde.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın bugün 2.362 liradan alınıyor. 20 Haziran'da çeyrek altının satış fiyatı ise 2.420 TL.

ghghgh-2023-06-20t104323-277.jpg

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın bugün 4.725 liradan alınıyor, 4.840 liradan satılıyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Son dönemdeki artışlarla birlikte hem 9 bin lira barajını aşan hem de bu seviyelerdeki eşikleri geçen Cumhuriyet altını bugün 9 bin 713 liradan alınırken 9 bin 860 liradan satışta.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN