Merkez Bankası rezervlerinde büyük erime: 5 haftada rekor satış

Merkez Bankası rezervlerinde büyük erime: 5 haftada rekor satış

Merkez Bankası geçtiğimiz perşembe günü beklenmedik bir adım atarak politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 45'ten 50'ye çıkardı. Tüm bunların ardından, kararın Merkez'in azalan rezervlerinde yönelik değil, enflasyona yönelik alındığı görüşü üzerinde duruldu. Tabloyu değerlendiren uzmanlar ise son beş haftada 25 milyar dolarlık rezervin satıldığına değinerek bu görüşün yanlış olduğunu ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) geçtiğimiz perşembe günü beklenmedik bir adım atarak politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 45'ten 50'ye çıkardı. Karar sonrası Merkez'in sürpriz adımı azalan döviz rezervlerine yönelik değil enflasyonu dizginlemek için attığı ifade edildi.

Ancak Merkez Bankası eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, bir grafikle azalan rezervlerin boyutunu ortaya koyarak adımın sadece enflasyon için atılmadığını ifade etti. Kara sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Hakan Kara (@ali_hakan_kara) / XProf. Dr. Hakan Kara

“Son faiz kararının rezerv kaybı nedeniyle değil de sadece enflasyona yönelik alındığını söyleyenlerin bu tabloyu incelemelerini öneririm. 5 haftada yaklaşık 25 milyar $ satılmış.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN