Merkez'in kararına günler kala Bloomberg'ün anket sonucu belli oldu: Faiz sabit kalacak

Merkez'in kararına günler kala Bloomberg'ün anket sonucu belli oldu: Faiz sabit kalacak

Merkez Bankası, perşembe günü, faiz kararını duyuracak. Merakla beklenen karar öncesinde Bloomberg HT'nin faiz anketine katılan piyasa aktörlerine göre, Merkez Bankası bu ay faizleri sabit tutacak.

Haziran 2023'ten bu yana faiz artırma politikasını sürdüren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizini en son ocak ayında yüzde 45'e yükseltmişti. Ancak, şubat ayındaki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faizleri sabit bırakarak artış döngüsünün sona erdiğini açıklamıştı.

BLOOMBERG: SABİT BIRAKACAK

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yayınladığı şubat ayına ait enflasyon verileri, tahminlerin üzerinde geldiği için uluslararası bankalar, Merkez Bankası'nın faiz artırma olasılığını öne sürmüştü. Ancak, Bloomberg HT'nin yaptığı ankete katılan piyasa aktörleri, Merkez Bankası'nın bu ay faizleri sabit tutacağını öngörüyor.

Ankete katılan 24 kurumun medyan beklentisi, politika faizinin yüzde 45 seviyesinde sabit tutulması yönünde. Faiz tahminlerinde en yüksek beklenti yüzde 50 iken, en düşük tahmin yüzde 45 olarak belirlendi.

21 MART'TA AÇIKLANACAK

Merkez Bankası'nın faiz kararı, 21 Mart tarihinde açıklanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN