Milli projede üretim başladı! En büyük lisanslı GES'ler arasında: Değeri tam 60 milyon lira!

Milli projede üretim başladı! En büyük lisanslı GES'ler arasında: Değeri tam 60 milyon lira!

Karaman Güneş Enerjisi Santrali (GES), Sakarya'daki elektrik enerjisi üretimi projesine başladı. Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı açıklamada, 60 milyonu bulan yatırımla yılda 4 bin hanenin enerji ihtiyacının karşılanacağı belirtildi. İşte, Sakarya'nın yeni GES projesi...

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, yaptığı açıklamada Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından çevreci anlayış ile yapımı sonlanan santralde enerji üretiminin resmi olarak başladığını belirtti.

Açıklamada, Karaman Mahallesi'nde 60 milyon lirayı bulan yatırım ile, 55.000 metrekarelik alana kurulan 14.000 güneş paneliyle üretilecek yılda 4.000 hanenin enerji ihtiyacını karşılayacak elektriğin, SASKİ bünyesindeki tesislerde kullanılacağını aktarıldı.

h-8-ic.jpg

TAKDİR EDİLMESİ GEREKEN BİR PROJE

Kurulu gücü 5 MW (megavat) olacak santralin ayrıca milli enerji politikalarına da katkıda bulunan projelerden olacağının altının çizildiği açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Çevreci belediyecilik anlayışımıza yakışır şekilde yürüttüğümüz GES projesi sayesinde enerjinin geleceğine yatırım yaptık. İlgili kurumun yetkilileri yaptıkları incelemelerde sorun olmadığını ve projenin takdir edilmesi gerektiğini belirttiler. Ürettiğimiz elektrik sayesinde ciddi oranda tasarruf sağlayacağız. Sağladığımız tasarrufları ise şehrimize hizmet olarak geri kazandıracağız. Sakarya'nın ilk ve tek arazi tipi güneş enerji santrali hayırlı olsun."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN