Milyonlarca emekli derin bir oh çekecek! Emekli maaş zammı netleşti: Taban aylık rakamı belli oldu

Milyonlarca emekli derin bir oh çekecek! Emekli maaş zammı netleşti: Taban aylık rakamı belli oldu

Emekli vatandaşlara verilen ara zam müjdesine son 1 aylık sürenin kalmasıyla heyecan büyüyor. Temmuz ayının yaklaşmasıyla müjdeli haberi bekleyen emekli vatandaşlara dair açıklamalar gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından işaret edilen temmuz ayına dair müjdeli haber geldi. İşte tüm detaylar...

ARA ZAM İÇİN SON AY

Temmuz ayı ile birlikte asgari ücret, emekli ve memur maaşlarına ara zam yapılması bekleniyor. 2023 yılının ilk 6 ayında açıklanan enflasyon verilerine ve refah payına göre belirlenecek olan emekli maaşları gündemde yer alıyor. Emekli maaşlarında uygulanacak çeşitli zamlar ile yeni rakam üzerinde çalışmalar devam ediyor.

Emekli maaşına refah payının da ilave edilmesiyle birlikte zam miktarı gündemde konuşuyor. Temmuz ayı ile birlikte maaşlarına zam bekleyen gruptan birisi olan emekliler şimdiden araştırmaya başladı. Ara zam için son bir aylık süre kalmışken detaylar merak ediliyor.

Kamu işçilerinin maaşlarında yapılan yüzde 45'lik zam ile emeklilere ne kadar zam yapılacağı, 16 milyon emeklinin merakını kazandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamaları emekliler tarafından yakın takibe alındı.

0x0-en-dusuk-emekli-maasi-ne-kadar-oldu-ocak-2022-ssk-bag-kur-emekli-maasi-taban-fiyati-ne-kadar-kac-tl-1641189606187.jpg

4 AYLIK ENFLASYONA GÖRE ZAM

Ülkemizde yer alan 16 milyon emeklinin gündeminde bulunan açıklamalara dair yeni detaylar paylaşılıyor. 2023 yılı için ocak ayı ile nisan ayı arasındaki enflasyon oranları açıklandı. Yapılan açıklamalar ile 4 aylık enflasyon verisi belirlenirken geriye sadece 2 aylık enflasyon verileri kaldı.

Enflasyon verilerinin açıklanması üzerine 4 aylık SSK ve Bağ-Kur emeklileri için tahmini zam oranları açıklandı. Emekli vatandaşlara 4 aylık enflasyon verilerine göre yüzde 15,22 oranında zam yapılacak.

114-t2h7.webp

EMEKLİ AYLIĞI ZAM TAHMİNLERİ

Mayıs ve haziran ayları için açıklanacak enflasyon verileri ile birlikte maaş zamları da netlik kazanacak. Toplamda 6 aylık enflasyon verisine göre hesaplanacak zam oranları ilerleyen günlerde açıklanacak enflasyon verilerine göre yapılması bekleniyor. Temmuz ayı ile birlikte emeklilerin yeni maaşı belli olacak.

Emekli maaşına refah payının da eklenmesiyle birlikte en düşük emekli maaşı 9 bin TL'ye kadar yükselmesi gündemde yer alıyor. Emeklilere yüzde 30 oranında zam yapılması durumunda ise en düşük emekli maaşının 9750 TL olacağı duyuruldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN