Moody's'ten Türkiye adımı: İlk sıraya aldı

Moody's'ten Türkiye adımı: İlk sıraya aldı

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, yeni yıl takviminde Türkiye raporu için ilk tarihi 12 Ocak olarak kayda aldı. Moody's 15 Aralık'ta Türkiye için revizeye gitmezken 19 Aralık'ta aboneleriyle Türkiye'ye yönelik rapor paylaşmıştı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, yeni yılda Türkiye için iki kredi notu gözden geçirme tarihi belirledi.

Yayımlanan takvimde, Moody's'in Türkiye için ilk rapor tarihi 12 Ocak 2024, ikinci rapor tarihi 19 Temmuz 2024 olarak açıklandı. Türkiye, Moody's takviminde 2024 yılında değerlendireceği ilk ülke olarak yer alıyor.

2023 yılı takviminde 15 Aralık olarak görülen rapor açıklama tarihinde Moody's, Türkiye için kredi notuyla ilgili bir değerlendirme yayımlamadı.

Foreks'te yer alan habere göre; Moody's bu tarihin ardından açıkladığı 'Kredi Görüşü' raporunda, Türkiye'nin not görünümünün 'durağan' olduğunu hatırlatarak, "Sıkı parasal duruşun sürdürülmesi ve ücret anlaşmalarının TCMB'nin enflasyonu önemli ölçüde düşürme hedefiyle uyumlu olması halinde görünüm pozitife çevrilebilir" değerlendirmesinde bulundu.

Moody's'in Türkiye için kredi notu 'durağan' görünüm ile 'B3' seviyesinde bulunuyor. B3 notu ‘Yüksel Spekülatif Düzey’de kalıyor, yatırım olarak da 'Düşük Düzey’e karşılık geliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN