İndirimin ömrü kısa sürdü: Akaryakıtta tabela yine değişti

İndirimin ömrü kısa sürdü: Akaryakıtta tabela yine değişti

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki dalgalı seyir devam ederken bu durum akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Son olarak 14 Kasım'da motorine gelen 1 TL 64 kuruşluk indirimin ömrü kısa sürdü. Motorinin litre fiyatına bugünden itibaren geçerli olmak üzere 1 TL 14 kuruşluk zam yapıldı. Benzin ve LPG'de ise tabela değişmedi.

Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanma ile vergilere yapılan zamlar akaryakıt fiyatlarında değişikliğe neden oluyor. Benzin ve motorin fiyatlarında ise gün geçmeden gerçekleşen değişiklikleri vatandaşlar yakından takip ediyor.

Motorine geçtiğimiz gün gelen indirimin ardından bu sefer zam yapıldı. Motorinin litre fiyatına bugünden itibaren geçerli olmak üzere 1 TL 14 kuruş zam geldi.

Benzin ve LPG fiyatlarında ise değişikliğe gidilmedi.

16 Kasım güncel akaryakıt fiyatları şu şekilde:

İSTANBUL ANADOLU YAKASI

Benzin fiyatı: 34,38 TL
Motorin litre fiyatı: 37,50 TL
LPG fiyatı: 18,15 TL

İSTANBUL AVRUPA YAKASI

Benzin fiyatı: 34,43 TL
Motorin litre fiyatı: 37,56 TL
LPG fiyatı: 18,18 TL

ANKARA

Benzin litre fiyatı: 35,06 TL
Motorin litre fiyatı: 38,14 TL
LPG fiyatı: 18,22 TL

İZMİR

Benzin litre fiyatı: 35,11 TL
Motorin litre fiyatı: 38,28 TL
LPG fiyatı: 18,23 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN