O araçlara ÖTV kıyağı geldi! 317 bin TL indirim yapıldı: O marka ve modellerde dev indirim başladı!

O araçlara ÖTV kıyağı geldi! 317 bin TL indirim yapıldı: O marka ve modellerde dev indirim başladı!

Araba fiyatları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Sene başından bu yana sürekli olarak artış gösteren araba fiyatlarına hükümet tarafından hamle edilmiş ve fiyatlar düşürülmüştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni bir düzenlemeye imza atarak sıfır araç fiyatlarında ÖTV düşüşü kararı alındı. O araçlarda fiyatlar düştükçe düştü! 317 bin TL indirim yapıldı. O modellerde dev indirim başladı. Bu fiyatı sakın kaçırmayın. İşte indirimli sıfır araç fiyatları...

Sıfır araç alacaklar dikkat! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni bir düzenlemeye imza attı. Sıfır otomobillerde ÖTV indirimi başladı. Alınan karar ile birlikte o araçlara 317 bin TL indirim geldi. O modelleri bu fiyata bulamazsanız. Dev indirim kampanyası başladı. Peki hangi modellerde indirim yapıldı? Hangi modellerde indirim var? İşte indirimli sıfır araç fiyatları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdelediği karar Resmi Gazete'de yayınlandı. Artık elektrikli araçlarda ÖTV indirim uygulanacak. Özellikle seçimlerin yaklaşması ile birlikte ÖTV beklentisi oluşmuş ve gerçekleşmiş oldu. Bu indirim şuan için sadece elektrikli otomobillerde geçerli olacak.

ELEKTRİKLİ ARAÇLARA ÖTV İNDİRİMİ GELDİ

İndirim haberinin ardından Tesla’nın Model X aracı üzerindeki ÖTV indirimi 318.000 TL oldu. Porsche ve Audi gibi elektrikli araçların ÖTV indirimleri de uygulandı. Bu sayede elektrikli otomobil alımları daha da artmış olacak. Bu sayede yerli ve milli imkanlarla üretilen TOGG'a da istek artacak.

hjjhjh-24.jpg

Alınan ÖTV indirim kararı ile birlikte matrah limitlerinin de yükseltilmesi öngörüldü. Çin’den gelecek olan elektrikli araçlar üzerine uygulanan ek gümrük vergisi oranı %10’dan %40’a çıkarıldı. Yeni düzenleme sonrası, 160 kW güçteki vergisiz ücreti 1.250.000 TL’yi aşmayan tüm elektrikli araçlar yüzde onluk ÖTV dilimi kapsamına girdi. Fiyatı 1.250.000 TL’ye geçen araçlar ise %40 oranında ÖTV vergisi ile satışa sunulacak.

TOGG ALACAKLAR DİKKAT!

Uygulanan ÖTV indiriminin ilk Türk elektrikli aracı olan TOGG modelleri için de uygulanması bekleniyor. TOGG'a da özel indirimler uygulanması hedefleniyor. Bu düzenlemeyle bu araç %10’luk ÖTV dilimi üzerinden satışa sunulacak.

ghhghg-71.jpg

HANGİ MODELLERE NE KADAR İNDİRİM UYGULANDI?

İndirim haberinin ardından vatandaşlar hangi araçlara ne kadar indirim uygulandığını araştırmaya başladı. İşte elektrikli araçların yeni ve eski fiyatları.

  • Hyundai Kona 100 kW: eski fiyatı 1.192.000 TL iken yeni fiyatı 937.166 TL oldu.
  • Kia Niro EV; eski fiyatı 1.000.780 TL iken yeni fiyatı 1.399.000 TL oldu.
  • Opel Mokka e: eski fiyatı 1.229.000 TL iken yeni fiyatı 966.000 TL oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN