O ilde yaşayanlara kötü haber! Su faturanız cep yakacak, suya zam haberi verildi

O ilde yaşayanlara kötü haber! Su faturanız cep yakacak, suya zam haberi verildi

Yılın ikinci yarısından itibaren su fiyatlarına gelen zamlar paylaşılıyor. Ülke genelinde yapılan zamlara, o il de eklendi. Enflasyon farkının yansımasıyla birlikte, 3 ayda bir yapılan su tarifelerindeki güncelleme sonucunda fiyatlarda artış gözlemlendi. İşte tüm detaylar...

Son 2 yıldır sürekli olarak yükselen enflasyon karşısında, zamlar gelmeye devam ediyor. Ülke genelinde su tariflerine yapılan zamma, o şehir ismini yazdırdı. Vatandaşların zam üstüne zam aldığı günlerde, geçim sıkıntısı yeniden gündeme taşındı. Su tüketimi yüksek olanların başını yakacak zamlar paylaşıldı.

SU TÜKETİMİNE ZAM GELDİ

Su tarifelerinde yapılan zam Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklandı. Yeni tarife ile birlikte, Konya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (KOSKİ) yeni fiyatları duyurdu. Su fiyatlarındaki güncelleme ekim ayı ile birlikte paylaşıldı. Konyalılar, su tarifelerinin güncellenmesiyle birlikte, daha yüksek fatura tutarları ile karşı karşıya kalacak.

Su tüketimi yüksek olanlar için endişe verici olan güncel tarife ile birlikte, 15 metreküpün üzerindeki her metreküp için, daha fazla ücret ödeneceği belirtiliyor. Su tüketimindeki zam kararı ile kalabalık aileler ve işletmeler için mali yükün artacağı anlamına geliyor.

7870e915c2f3a26b15f39a2470fa658b8d9c35e2.webp

GÜNCEL SU FİYAT TARİFESİ

KOSKİ tarafından duyurulan yüzde 25 zammın ardından güncel tarifeler paylaşıldı. Güncel su fiyat tarifesi ise şu şekilde;

  • Konut: 18.39 TL (16 m³/ Ay ve Üzeri 26.10 TL)
  • İşyeri: 37.04 TL
  • İnşaat: 30.31 TL
  • Çevre Sulama: 11.31 TL (51 m³/ Ay ve Üzeri 16.53 TL)

İLÇELERE GÖRE SU MESKEN FİYAT LİSTESİ

  • Ahırlı, Altınekin, Akören, Çeltik, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Güneysınır, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Taşkent, Tuzlukçu, Yalıhüyük, Yunak: 10.95 TL (16 m³/ Ay ve Üzeri 18.59 TL)
  • Akşehir, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çumra, Ereğli, Karapınar, Kulu, Seydişehir: 13.41 TL (16 m³/ Ay ve Üzeri 21.09 TL)
  • Beldeler: 9.20 TL (16 m³/ Ay ve Üzeri 14.19 TL)
  • Kırsal Köyler: 4.61 TL (16 m³/ Ay ve Üzeri 9.75 TL)

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN